Ingrediente
- 8 oua
- 2 linguri apa calda
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri ulei
- 9 linguri faina
- 2 pachete crema pentru prajituri
- miez de nuca
- caise din compot
- ciocalata de menaj
Mod de preparare
BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema.
SIROP-se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.
Se taie blatul in trei felii. Punem o felie, o insiropam, apoi adaugam crema si dupa preferinta miez de nuca,caise etc. Eu am ras miez de nuca si putina ciocolata pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|