Tort cu capsuni

Postat de angyb in Torturi
16 Mai 2012 | 3377 vizualizari
Tort cu capsuni

15 mai 2 ani de cand sunt impreuna cu omul cel mai important din viata mea.Sufletul meu pereche!!!!

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • 4 oua
  • 50g ciocolata
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 6 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml de frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 lg de zahar

Mod de preparare

Pentru inceput topim pe bain marie 200 g ciocolata alba cu aproximativ 200 ml frisca. Cand ciocolata este topita dam la rece.

Blatul: Separam ouale. Topim pe bain marie ciocolata dupa care o adaugam la galbenusuri si amestecam bine. Separat batem spuma albusurile. Adaugam zaharul batand mereu, dupa care turnam amestecul de gabenus cu ciocolata, faina si drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:Taiem cubulete capsuni si ii punem intr-o strecuratoare adaugam zaharul si punem o farfurie dedesubt pentru sirop.

Mixam frisca ramasa pana cand isi dubleaza volumul, adaugam amestecul de ciocolata alba mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca care o vom folosi pt.a decora tortul. In cantitatea ramasa punem capsunile taiate marunt.

Siropul: Punem la foc siropul scurs de la capsuni impreuna cu apa si zaharul pana cand se ingroasa putin.

Asamblarea:Taiem blatul in trei. Blatul 1+sirop 1/2 crema capsuni,blatul 2 +sirop si restul de crema de capsuni ultimul blat +sirop dupa care decoram cu frisca ramasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2012, 18:04
la 16.05.2012, 18:09
Multi ani inainte!
la 16.05.2012, 18:30
multi ani inainte!!!
la 16.05.2012, 18:31
Delicios! Multi ani in continuare
la 16.05.2012, 18:33
va multumesc mult la toti

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking