Ingrediente
Blat:
- 7oua
- 7 linguri zahar
- 7linguri faina
- praf de copt jum de pliculet
- coaja rasa de la o portocala sau lamaie
- esenta de portocale sau lamaie(eu personal am preferat esenta de lamaie)
Crema:
- 500g capsune
- 200g unt/margarina pentru prajituri
- 200g zahar
- 50ml apa
- 2pliculete zahar vanilat
- zeama de la o portocala/lamaie
- 1budinca vanilie.
- 500ml lapte
- ciocolata amaruie/lapte
Mod de preparare
Blatul:
Mixam albusurile apoi adaugam zaharul,galbenusurile, uleiul,faina impreuna cu praful de copt,coaja rasa de portocala/lamaie si in final esenta de portocala/ lamaie.Tapetam tava cu unt si faina si o dam la cuptor aprox 40-45 min.
Crema:
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit,apoi punem zaharul impreuna cu apa si zeama de portocala/lamaie la fiert pana cand rezulta un sirop gros,se ia de pe foc si se lasa la racit intre timp untul si zaharul vanilat se freaca spuma.Cand s-au racit toate ingredientele adaugam cate o lingura de sirop peste unt si mixam,cand am terminat de pus siropul adaugam s budinca procedand la fel.
Cand s-a racit blatul se taie si se umple cu crema si capsunile taiate felii.Exteriorul tortului il imbracam in crema peste care adaugam si ciocolata topita pe baie de aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|