Tort cu ciocolata

Postat de ionela2682 in Torturi
22 Ian 2012 | 7759 vizualizari
Tort  cu ciocolata

Tortul ce se trebuia postat de Sf Ion....

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 200 grame făină
  • 150 grame zahăr
  • 25 grame cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 / 4 lingurita de sare
  • 75 grame unt , topit
  • 240 ml de apă caldă
  • 1 lingura suc de lămâie (sau oţet)
  • 1 lingurita extract de vanilie pură

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g unt

Sirop:

  • 4-5 lg zahar ars
  • 1 cana apa
  • esenta de rom

Mod de preparare

Blatul:

-se amestecă intr-un castron făina, zahărul, pudra de cacao , praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare.

- batem putin  ouale, untul topit, apa  calda, sucul de lamaie, esenta vanilie .

-ingredientele umede se vor adauga peste cele uscate

- cu telul , se amestecă toate ingredientele  până cand compozitia este omogena

-se toarna intr-o tava (  diametrul 26 cm )unsa cu unt/ulei si  tapetata cu faina din belsug

-se coace la 170 grade pana trece testul scobitorii.

Crema:

-intr-un ibric  se incalzeste  frisca lichida impreuna cu untul si esenta de rom  (atentie sa nu fiarba!)se adauga ciocolata maruntita  se ameste ca pana se topeste complet.

-se lasa la racit dupa care se mixeaza bine pana se intareste si devine spuma

Sirop:

-este zaharul ars adaugam 1 cana de apa fiarta (atentie la bulbuci).se lasa sa se raceasca.

Asamblare:


-taiem blatul in doua pe orizontala

-insiropam  primul blat,adaugam 1/2 din cantitatea de crema,acoperim cu cel de-al doi-lea blat, insiropam cu restul de sirop caramel

-imbracam in restul de crema ,decoram dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 22.01.2012, 19:22
daaaaa
la 22.01.2012, 19:28
ce bunaciune.
la 22.01.2012, 19:34
Foarte foarte delicios si ciocolatos!
la 22.01.2012, 19:41
bun, bun!
la 22.01.2012, 19:44
delicios

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking