Tort cu ciocolata si menta

Postat de simona72 in Torturi
7 Apr 2013 | 4239 vizualizari
Tort cu ciocolata si menta

Dupa cum va spuneam ieri am pregatit un tort pt ziua socrului meu care este diabetic. L-am facut pe mare graba asa ca are mici defecte, am inlocuit zaharul cu extract de stevie. De bun a fost bun, toata lumea a mincat si toti au fost multumiti, iar sarbatoritul in sfirsit a mincat in liniste o felie de tort,nemaifiind nimeni care sa urle pe el"NU AI VOIE!!!!"(asta e soacra mea). Este inspirat de ici de colo, de la fiecare cite putin, nemaitinind minte de la care ce...Trebuia sa fie musai cu ciocolata, fara brinza si fructe...asa ca , asta a iesit...

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri extract de stevie
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri ceai verde
  • 4 linguri lapte
  • pt insiropat tortul:
  • ceai verde
  • pt crema:
  • 400 ml smintina pt frisca (2 cutii200ml de la LIDL)
  • o cutie iaurt gras grecesc
  • o esenta de menta
  • 100 gr ciocolata amara
  • 6 linguri extract de stevie
  • 100 ml zeama de compot de rubarba
  • 1 si 1/2 pliculete de gelatina
  • pt decor:
  • 100 ml zeama de compot de rubarba
  • 1/2 pliculet de gelatina
  • rulouri de ciocolata

Mod de preparare

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam la urma extractul de stevie, mixam in continuare si adaugam galbenusurile, apoi uleiul, laptele amestecat cu ceaiul verde, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam incet cu un tel pina se omogenizeaza compozitia. Punem compozitia in forma de tort de 24 cm, cu marginile detasabile, pe fund am pus hirtie de copt, iar marginile tapetate cu ulei si faina si dam la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute.

Pt crema: punem toata smintina pt frisca si o mixam bine, adaugam extractul de stevie, iar apoi cite o lingura de iaurt pina il terminam. Punem gelatina la hidratat in zeama de compot, o lasam 10 minute, iar apoi o incalzim usor deasupra flacarii de la aragaz ,amestecind pina se topeste. Frisca batuta o impartim in doua, iar in prima punem ciocolata topita pe bain-marie cu jumatate din gelatina. In cealalta jumatate de frisca punem gelatina ramasa cu esenta de menta.(esenta am pus dupa gust) 

Blatul de tort insiropat cu ceai verde, il punem la loc in forma de tort cu marginile detasabile, peste el punem compozitia cu ciocolata, dam la congelator 10 minute, apoi punem compozitia cu menta, dam la congelator 10 minute, apoi lasat la frigider.

Pt decor pregatim gelatina la fel ca si pe cealalta, o punem peste tort si dam la frigider pina se intareste. Inainte de servire dati cu un cutit de jur imprejurul marginii si apoi o scoateti. decorati dupa preferinte, eu nu am mai avut timp de decor si am pus citeva rulouri de ciocolata.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Cifra

Postat de gurita_ta2005

Desert tort Cifra

Pentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2013, 12:39
S-a mancat? Inseamna ca a fost bun!
la 07.04.2013, 12:45
Vai,ce combinaţie!!!
la 07.04.2013, 12:49
super combinatie!;-bd
la 07.04.2013, 12:50
daca are menta vreau si eu
la 07.04.2013, 12:57
Fain este si bine ca a putut servi si socrul tau linistit

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking