Tort cos cu trandafiri

Postat de vio_dreams in Torturi
4 Feb 2013 | 3648 vizualizari
Tort cos cu trandafiri

Citind comentariile de la concursul reteta anului 2012 am realizat ca Mitinita are perfecta dreptate, nu e deloc fair play sa vii pe site doar atunci cand sunt concursuri, asa ca am decis sa remediez aceasta situatie si sa ma alatur si eu marii familii a bucatarasilor. Majoritatea dintre voi ma stiu asa ca nu cred ca are rost sa ma mai prezint, important este ca impartasim aceeasi pasiune comuna, gatitul! Sper sa ma primiti printre voi si sa am o sedere lunga si frumoasa. N-am venit cu mana goala, ci cu un cos cu trandafiri pe care vi-l ofer din toata inima.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • pentru sirop :
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • pentru plastelina de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr miere artificiala
  • pentru decor:
  • frunzulite de menta

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa.

Adaugam faina si praful de copt si omogenizam .Punem aluatul in forma unsa in prealabil cu unt .

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste .

Batem untul pana se spumeaza apoi adaugam treptat zaharul pudra si zeama de lamaie si mixam pana devine cremos.

Galbenusurile impreuna cu 3 linguri de zahar pudra le punem intr-un vas la baie de aburi si le frecam cu o lingura de lemn pana se ingroasa si devin ca o crema. atentie, trebuie mestecat continuu altfel riscati sa le transformati in omleta. Eu am folosit oua de tara si astfel crema a avut o culoare mai intensa.

Puneti crema de galbenusuri peste untul batut.

Omogenizam adaugand si esenta de lamaie.

Rasturnam blatul pe un platou. 

Il taiem in trei.

Punem intr-un vas apa si adaugam o lingura extract de vanilie si  3 linguri zahar . Dam in cateva clocote si dupa ce se raceste insiropam blatul. 

Punem primul blat pe un platou, insiropam apoi punem un strat de crema.

Continuam pana la ultimul blat. Punem intr-un pos cateva linguri de crema si facem o bordura tortului.

Topim ciocolata  cu frisca lichida la bain marie si glazuram tortul.

Pentru plastelina de ciocolata trebuie respectate cantitatile . Mierea trebuie sa fie artificiala. Eu am folosit  una pe care scria " Energizant Pandbee"

Topim ciocolata amaruie la bain marie apoi adaugam mierea.

Amestecam pana rezulta o bila . O luam in maini si o framantam bine. Va iesi grasime din ea. tot excesul de grasime il indepartam.

Punem intr-o folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

Framantam din nou cand scoatem plastelina din frigider ca s ase inmoaie la caldura mainilor si s aputem modela. 

Facem mai intai doua rulouri.

Pe care le impletim ca sa formam toarta cosului. Punem pe un platou si dam la rece. sfatul meu este sa introduceti o sarmulita ceva ca sa o sustina fiindca la mine toarta abia a rezistat sedintei foto , se tot inclina in toate directiile din cauza greutatii . 

Pentru trandafirasi facem bilute mici pe care le punem pe o folie. Punem deasupra o alta folie si cu un sucitor le intindem in foite subtiri. Scoatem folia de deasupra. Daca sunt prea moi si nu se desprind usor bagati cateva secunde in congelator.

Le puteti intinde pe rand mie insa mi s-a parut mai comod si mai rapid asa. Am pus o data exact foitele de care am avut nevoie pentru un trandafiras. 

Facem un con pe care il infigem intr-o scobitoare . Montam petalele in jurul conului astfel incat sa dam forma unui trandafir , iar marginile petalelor le rasucim usor in jos. Incepem cu petalele cele mai mici si terminam cu cele mai mari in functie de cat de mare dorim sa fie trandafirul. 

Infigem trandafirasii pe masura ce ii executam intr-o bucata de poliestiren si dam la rece.

Montam apoi toarta cosului si punem trandafirasii in el. Decoram cu frunzulite de menta. Pastram la rece pana in momentul servirii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cos cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Crusta: Topiti untul pe baie de aburi. Biscuitii ii rupeti bucati, ii rasturnati in blender si ii macinati. Amestecati biscuitii macinati cu untul, invartiti bine amestecul cu o paleta, iar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2013, 17:40
Bine ai venit Vio!
la 04.02.2013, 17:41
oooo, Vio!!!!
bun venit fata draga!
Ce tort frumos!
la 04.02.2013, 18:11
Miha, Gabi, multumesc de primire, pupici
la 04.02.2013, 18:12
suuperb
la 04.02.2013, 19:11
Minunat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking