Tort cu ciocolata si nuca

Postat de sabiradu in Torturi
11 Dec 2010 | 7496 vizualizari
Tort cu ciocolata si nuca

Delicios

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri nuca coapta si maruntita(tocata)
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom

crema

  • 1200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri apa

crema 2

  • 2 galbenusuri
  • zeama de la o portocala
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri zahar

Sirop

  • 1 cana de zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 1 esenta rom

glazura

  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri de apa
  • 2 linguri de margarina

 Decor

  • margarete din pasta de zahar,
  • frisca ,
  • crema cu portocala

Mod de preparare

Blat
Se separa albusurile ,se bat spuma cu zahar apoi se adauga galbenusurile ,uleiul faina cernuta cu praful de copt apoi nuca.
Se coace la foc potrivit apoi se taie in 3 felii
Crema cu portocala
Se pun galbenusurile,zaharul si zeama de la portocala la foc mic ,se amesteca pana se ingroasa apoi se lasa la racit.Se mixeaza apoi cu untul moale.
Crema 2
se pun pe foc cacaoa,zaharul si apa pana se face un sirop gros.Se lasa la rece apoi se amesteca usor cu frisca batuta spuma.
Glazura
Se pun nu foc cacaoa zaharul si apa ,dupa ce se omogenizeaza bine se ia de pe foc si se adauga margarina
Sirop
Se pune la ars putin zaharul apoi se adauga margarina siapa.Cand adaugam margarina o sa iasa un sirop caramel minunat.
Se insiropeaza primul blat ,se pune crema cu frisca apoi blatul 2 insiropat,crema cu portocala.Blatul 3 si se toarna glazura calduta.
Am facut un model cu crema de portocala ramasa apoi floricele din pasta si trandafiri din frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2010, 11:26
cat de mumos este
la 11.12.2010, 11:31
yummi
la 11.12.2010, 11:42
Splendid si ciocolatos!
la 11.12.2010, 12:13
felicitari, arata super de gust nici nu ma indoiesc sigur e foarte bun
la 11.12.2010, 12:30
arata minunat! Ti-as fi recunoscatoare daca ai pune poze din timpul decorarii: cum realizezi florile ?

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking