Tort cu ciocolată,mentă şi vişine

Postat de diaconta in Torturi
12 Iun 2014 | 9353 vizualizari
Tort cu ciocolată,mentă şi vişine

Este un tort pregătit pentru aniversarea a 30 de ani de căsnicie a unor prieteni.Pentru că au preferat să fie cu ciocolată,m-am gândit ca cel mai bine s-ar combina cu menta şi nişte vişine din acelea foarte bune. Nu am secţiune dar voi pune poze cu etapele de preparare. Pentru că a fost o zi tare mohorâtă,pozele au ieşit destul de întunecate. Sper însă ca reţeta mea să vă inspire.

Ingrediente

Pentru blatul de tort(tava cu diametrul de 26 cm):

  • 8 oua
  • 240 g zahar
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • ½ plic praf de copt(5g)
  • Vanilie
  • Sare

Pentru crema de ciocolata:

  • 300 g ciocolata 72% cacao
  • 150 ml frisca lichida (Hulala am avut eu)
  • 300 g unt 82% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • Vişine pentru prajituri

Pentru crema de mentă :

  • 250 g crema Mascarpone
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 ml sirop concentrat de menta
  • Ciocolata maruntita

Pentru glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata 72% cacao
  • Frisca lichida
  • Lapte
  • Rom

Pentru coala(dantela) de ciocolata:

  • 150 g ciocolata 81% cacao

Pentru decor:

  • Tablete de ciocolata cu menta
  • Bilute argintii

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi blatul pentru tort.Un blat foarte simplu,o reteta pe care v-o recomand si o folosesc mereu la torturi.

De data aceasta l-am facut cu cacao,ca sa se potriveasca mai bine cu crema de ciocolata si menta.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am tapetat tava cu hârtie de copt.

Ouale le-am mixat cu zaharul 15-20 de minute pâna si-au triplat volumul si paletele mixerului lasa urme în compozitie.

Compozitia trebuie sa încorporeze suficient aer pentru a obtine un blat pufos.

Am adaugat si vanilie.

Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt si cacaoa,apoi am încorporat-o cu ajutorul unui tel în trei reprize.

Va trebui amestecat cu multa grija cu miscari de rasturnare,pentru a nu pierde aerul din compozitie.

Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade.

Am pus compozitia în tava si am lasat la cuptor pentru 35 de minute.

In primele 20-25 de minute nu se va deschide usa cuptorului,ideal ar fi de verificat doar la 30 de minute.

Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor,apoi l-am scos pe un gratar.

L-am taiat a doua zi.

Pnetru crema ce mascarpone cu menta,am  topit ciocolata împreuna cu frisca pe baie de aburi,apoi am adaugar siropul de menta câte putin ca sa n-o subtiem prea tare.

Am lasat sa se raceasca compozitia.

Crema Mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra,apoi am pus treptat ciocolata racita.

Am maruntit ciocolata si am pus-o peste crema.

Am lasat crema la frigider pâna la asamblare.

Am pregatit apoi crema de ciocolata.

Ciocolata am topit-o cu frisca pe baie de aburi,am adaugat romul si am lasat sa se raceasca.

Untul l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata racita.

Blatul l-am taiat în doua locuri,pe orizontala,peste primul blat am pus crema de menta,peste al doilea blat am pus crema de ciocolata si visinele,apoi am pus cel de-al treilea blat.

In exteriorul tortului am pus crema de ciocolata.

L-am lasat la frigider pâna am  prtegatit glazura si coala(care ar fi trebuit sa fie o dantela) de ciocolata.

Pentru coala de ciocolata,am topit ciocolata pe baie de aburi si dupa ce s-a întarit putin,am  facut diferite forme pe fâsiile de hârtie pregatite.

Hârtia trebuie sa fie suficient de lunga pentru a îmbraca circumferinta tortului.

Eu am taiat doua fâsii pentru a lucra mai usor cu ea.

Când ciocolata s-a întarit atât cât sa nu curga,am luat cu grija hârtia si am „lipit-o” pe marginea tortului.

Am pus la frigider pâna s-a întarit,apoi am desprins usor hârtia.

Pentru glazura am topit ciocolata si am adaugat frisca si lapte pâna la consistenta dorita.

Laptele îi va da un luciu mai frumos decât frisca.

Am pus deasupra glazura si dupa ce s-a întarit,am ornat cu crema de menta,tablete de ciocolata cu menta si bilute argintii.

 

Poftă bună !!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată,mentă şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati uleiul, iaurtul si vanilia. Incorporati faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri. Albusurile le bateti cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2014, 21:53
Made in Dia
la 12.06.2014, 22:00
minunat tort
la 12.06.2014, 22:02
O combinatie foarte reusita
la 12.06.2014, 22:04
Vad ca te mananca rau si ai umblat la menta...
la 12.06.2014, 22:05
ce combinatie faina ai gasit

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking