Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

Postat de diaconta in Torturi
26 Aug 2014 | 7955 vizualizari
Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

Acest tort l-am făcut pentru o fată frumoasă care are grijă ca din când în când să arat şi eu bine.Deci nu am poze cu secţiunea,doar cele din timpul preparării. Având în vedere că era trecut demult de miezul nopţii când l-am terminat , am făcut pozele în grabă dimineaţa înainte de a fugi la serviciu,sper să nu fiţi prea critici în această privinţă. Eu mă bucur fiindcă le-a plăcut foarte mult gustul. La mulţi ani Mihaela!!!

Ingrediente

Blat pandişpan (tava 28 cm):

  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 180 g zahar
  • 5 g praf de copt (1/2 plic)
  • Un praf de sare
  • vanilie

Blat pandişpan 9tava 20 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare
  • vanilie

Crema de piersici:

  • 500 ml nectar de piersici
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 100 g ciocolata alba
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
  • 400 g crema Mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • Visine pentru prajituri-1 borcan 400 ml

Crema de ciocolata amaruie:

  • 350 g ciocolata 52 % cacao
  • 300 ml frisca lichida
  • 350 g unt
  • 3 linguri zahar pudra

Jeleu de zmeura:

  • 200 g zmeura
  • 200 ml sirop de zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Crema ciocolata alba(decor):

  • 100 g crema Mascarpone
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura ulei

Pentru decor am mai folosit bombonele de ciocolata si argintii

Mod de preparare

 Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.

Pentru început,am tapetat tavile cu hârtie de copt.Am pus separat hârtia în forma de cerc pe fundul tavii si alta fâşie pe peretii formei.Am lipit-o cu putin unt.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.

Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin  compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.

Dupa 20 de minute,am redus cuptorul la 180 de grade.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.

 

Cât timp am pregatit  crema de piersici,am pus cele 350 g  de ciocolata ,rupta bucati cu 300 ml frisca,într-un vas pe baie de aburi sa se topeasca.

Am lasat-o apoi sa se raceasca.

In alt vas am pus nectarul de piersici,am pastrat doar atât cât sa dizolv praful de budinca,am pus vasul pe foc mic sa fiarba.

Când a început sa fiarba,am pus praful de budinca si am amestecat cu un tel pâna s-a îngrosat.Am pus apoi ciocolata alba rupta bucati si am amestecat pâna s-a topit.La final vanilia si coaja de portocala.

Am lasat-o apoi sa se raceasca.

In acest timp am pregatit si jeleul de zmeura.   

Amidonul l-am diluat cu sirop de zmeura,restul siropului l-am pus peste zmeura într-un vas si l-am pus sa fiarba.

Când a început sa fiarba am pus amidonul si am amestecat pâna a prins consistenta.

L-am lasat sa se raceasca.

Am mixat apoi untul ,care trebuie sa fie  moale , cu  3 linguri de zahar pudra.

Am adaugat apoi câte putin ciocolata racita.

Am lasat crema la frigider.

Crema Mascarpone (400 g) am mixat-o cu zaharul pudra si apoi am adaugat budinca de piersici si ciocolata .

Am pus si crema aceasta la frigider.

Pentru crema de ciocolata alba pentru decor,am topit ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de ulei,am mixat crema Mascarpone cu untul  si apoi am pus câte o lingura de ciocolata.Am pus-o si pe aceasta la frigider.

Visinele le-am scurs de sirop.

Blatul mare l-am taiat în doua pe orizontala,iar cel mic în trei.

Peste fiecare blat am pus jeleu de zmeura,crema de piersici si visine.

Pe blatul de jos am pus crema de ciocolata amaruie,iar pe cel mic am pus crema de piersici.

Deasupra am pus glazura de ciocolata.Pentru glazura am topit ciocolata cu frisca pe baie de aburi.

O parte din crema de ciocolata alba am pus-o într-un poş împreuna cu crema de ciocolata amaruie,pentru a obtine  trandafirasii în doua culori.

Am ornat cu bilute de ciocolata.

    

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Retete similare

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta...

Citeste continuarea

Desert tort cu clatite si fructe

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu clatite si fructe

Sa trecem la treaba, adica cum sta treaba cu facutul clatitelor, ca mai bine fac 10 torturi decat sa ma pui la perpelit clatite, noroc cu Adinuta San ca am lasat-o pe ea mai mult sa le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2014, 21:47
Delicios mai ales pentru mine....l-as devora tot
la 26.08.2014, 21:47
La multi ani sarbatoritei, felicitari tie pentru realizare!
Intreba Mona ( Aziz ) de tine
la 26.08.2014, 21:48
Superb tort
la 26.08.2014, 21:51
Ina,zici ca m-a dat disparuta? ) N-are cu cine se destrabala?
la 26.08.2014, 21:51
Ce torturi faine faci, tu Dia!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking