Tort cu clementine si crema de cocos

Postat de rhapsody in Torturi
19 Noi 2012 | 8879 vizualizari
Tort cu clementine si crema de cocos

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1 si 3/4 cana faina
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 lgt cognac
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 10 g praf de copt

Crema cacao

  • 4 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cacao neagra
  • 20 g unt
  • sucul de la 1/2 portocala

Crema cocos

  • 900 ml lapte
  • 1 ou
  • 6 lg cu varf amidon din porumb
  • coaja de la 2 portocale
  • 3 lg zahar
  • 100 g fulgi de cocos (fini)
  • 10 g unt (optional)

Decor

  • 200 ml frisca vegetala
  • clementine

Mod de preparare

Blat

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana cand isi tripleaza volumul. 

2. Peste galbenusuri turnam uleiul, laptele, cognac-ul, esenta de vanilie si incorporam cu ajutorul mixerului.

3. Cernem 1 cana de faina in galbenusuri si incorporam cu mixerul.

4. Incorporam albusurile in compozitia cu galbenusurile (prima data punem doar 3 lg de albusuri spuma iar apoi punem restul ;) cu ajutorul uneui spatule.

5. Cernem restul de faina amestecata cu praful de copt in compozitie si incorporam gentil cu ajutorul spatulei.

6. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 24 cm. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand trece testul scobitorii.  

Crema de cacao

1. Batem ouale cu zaharul intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia se ingroasa. Aveti grija sa bateti continuu. 

2. Cand s-a ingrosat luati vasul deoparte, puneti cacaoa si zeama de portocala si amestecati energic.  

Crema de cocos

1. Luam 100 ml lapte si il amestecam cu amidonul, iar restul il punem la fiert.

2. Cand laptele da in fiert, adaugam zaharul, oul batut  si amesecam bine.

3. Dupa 5 minute punem amidonul dizolvat si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa.

4. Luam vasul de pe foc, adaugam untul, coaja de portocala si fulgii de cocos. Incorporam totul cu ajutorul unei linguri.

Asamblare
1. Dupa ce s-a racit complet, taiem blatul in 3. Tapetam o tava detasabila cu hartie de copt si punem o felie de blat, peste care turnam crema de cocos calduta. Punem a 2-a felie de blat, o ungem cu crema de cacao, iar peste aceasta punem ultima felie. Lasam cateva ore in frigider.
2. Scoatem tortul si il rastunam pe platou, il ornam cu frisca batuta si felii de clementina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu clementine si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Postat de AlexandraOrdean

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si ciocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema caramel si ciocolata

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2012, 09:13
ce delicios
la 19.11.2012, 09:18
ce fain arata
la 19.11.2012, 09:20
Ce pot zice, oftez şi mă gândesc că deja e dus Super arată
la 19.11.2012, 09:20
delicios
la 19.11.2012, 09:22
Asa e Geanina!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking