Ingrediente
Pt blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- coaja rasa de la o portocala
- 0.5 praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
Pt crema :
- 3 banane bine coapte
- 200 ml frisca
- 3 foi gelatina (5 gr)
- 2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr)
- zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr)
- sucul de la portocala
Pt décor :
- banane
- kiwi
- un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi)
- suc de fructe
Mod de preparare
Blat :
Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao. Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte. Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute . Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.
Crema :
Bananele le decojim si le mixam , trebuie sa obtinem o pasta ( nu are nimic daca raman si bucatele mai mari ); eu le-am zdrobit cu furculita. Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala , cand sunt hidratate( sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul ( atentie : nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile ) Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul , si zaharul optional . Se amestecam bananele zdrobite si gelatina pana este omogena . Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece .
Decor
Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele , peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe ( capsuni am folosit eu ) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|