Pentru blat, se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție cremoasă. Separat se bat albușurile cu rstul de zahăr și apoi se toarnă ușor peste amestecul de mai sus, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează cele două compoziții. Se adaugă făina cernută cu praful de copt și pudra de cacao, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele. Se toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, lăsându-se la copt, în cuptorul preîncins, la foc mediu cca. 40 de minute. După ce trece testul scobitorii, se scoate baltul din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie în trei foi pe orizontală.
Pentru cremă se amestecă crema de brânză, brânzica de casă, zahărul, zahărul vanilinat, gălbenușurile, coaja de lămâie.
Între timp se topește zahărul într-un ibric, apoi se stinge cu zeama din compot și se lasă la fiert până se obține un lichid siropos. Blaturile răcite se însiropează, apoi se așează într-o formă de tort cu inel detașabil, se adaugă un strat de cremă, bucăți de piersici, apoi se adaugă un nou blat, alt strat de cremă, alte bucăți de piersici și se acoperă cu ultimul blat. Se acoperă cu un strat de cremă și se dă la rece cca. 60 de minute.
Între timp se caramelizează zahărul pentru ornamente, și se toarnă în fir subțire pe o foaie de pergament unsă cu puțin ulei. Frișca se bate rapid până se întărește, apoi se pune într-un poș, apoi se începe ornarea tortului după gustul fiecărui.
Spor și poftă bună!