Tort cu crema de cacao si fructe

Postat de mamaieelena in Torturi
18 Aug 2013 | 4664 vizualizari
Tort cu crema de cacao si fructe

Si uite mai fac si eu cate o ispita

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 50 ml. ulei
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 fiola cu rom
  • 3 linguri cu nuca pisata marunt
  • crema:
  • 3 linguri cu amidon alimentar
  • 4 linguri cu cacao
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola cu esenta rom
  • 2 linguri cu lichior de cacao
  • 250 ml lapte
  • 70 g unt
  • Topping:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 g coacaze rosii
  • piersica si para pentru decor
  • sirop de capsuni pentru insiropat blatul (facut in casa de la o prietena)

Mod de preparare

Se pregateste mai intai blatul pentru a avea timp de racire. Se bat cu mixerul albusurile foarte bine cu putina sare, se adauga zaharul si se amesteca continuu. Se adauga galbenusurile, uleiul, cu cealalta mana tin strecuratoarea in care am pus cacaoa si o cern deasupra bolului in care bat ouale, adaug si faina si la fel o cern deasupra bolului. La cacao si faina am folosit lingura de lemn pentru a amesteca. Se poate adauga acum si nuca, tot acum se pun si mirodeniile. Se tapeteaza cu folie pentru cuptor o forma si se rastoarna compozitia, se da la cuptor la 190 de grade pentru 40 de minute.

Acum se pregateste crema astfel: se pun in cratita de inox galbenusurile si se freaca bine cu zaharul, se adauga si cacaoa impreuna cu amidonul care au fost desfacute inainte cu laptele rece astfel incat acum se pot incorpora mai usor in compozitia de oua. Se adauga lichiorul cu mirodeniile. Acum se pun pe foc domol si se amesteca pana se ingroasa bine. Se adauga si untul si se raceste in chiuveta, in apa rece.

Albusurile se bat cu un pic de sare pana se intaresc. Avem pe foc o cratita cu apa in care vom pune la bain-marin albusurile dar inainte de acest lucru se pune intr-o cratita apa si zahar pentru sirop, iar acest sirop il vom pune in fir subtire fierbinte peste albusuri.

Separat se desfac bobitele de coacaze si se adauga in albusuri. Se taie blatul in doua si la mijloc se pune creme rece si deasupra se pune crema din albusuri si se decoreaza cu fructe

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2013, 07:44
la 18.08.2013, 09:46
la 18.08.2013, 11:48
Si ce buna este ispita asta
la 18.08.2013, 12:22
cu nuca,coacaze si rom
la 18.08.2013, 19:56
bun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking