Ingrediente
- Aluat
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 1 lingurita esenta de rom
- 70 gr unt, topit
- 50 ml lapte
- 100 gr ciocolata amaruie, topita
- 120 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf sare
- Crema
- 200 ml frisca lichida
- 400 gr ciocolata alba, topita si racita
- 140 gr crema de branza
- 300 gr capsuni, tocati marunt
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180°. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru.
2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si ciocolata amaruie. AMesteca faina cu praful de copt sis area apoi adauga-le in compozitia precedent. Toarna aluatul in forma pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa blatul sa se raceasca complet.
3. Pentru crema, bate frisca. Incorporeaza ciocolata alba urmata de crema de branza.
4.Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie, unge cu crema si presara cu capsuni.Repeta procedura cu restul blaturilor, cremei si a capsunilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|