Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Postat de nico15 in Torturi
16 Feb 2014 | 5687 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Tortul a avut 2,300 kg

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 250 g de zahar
  • 5 linguri de apa
  • 2.5 linguri de ulei
  • 320 g de faina
  • 30 g de cacao
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • Pregatim un sirop:
  • 75 ml de apa si 160 g de zahar doar cat sa il acopere si sa fie lichid.
  • Crema 1:
  • 300 g de unt
  • 50 g de cacao
  • 1 galbenus de ou
  • 100 ml apa
  • 200 g de zahar pudra
  • Crema 2:
  • 100-150 g de dulceata de capsuri
  • 100 g de nuca tocata
  • Glazura:
  • 200 g de ciocolata cuvertura
  • 200 ml de smantana lichida pentru frisca
  • 20 ml de ulei(pentru luciu)

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos.  Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia. Cernem faina, zaharul vanilat, praful de copt si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente.

Punem hartie de copt intr-o forma (22 cm diametru) si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180°C aproximativ 35 de minute.

Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt, daca nu se continua coacerea.  Dupa aceea se scoate de la cuptor si se va aseza invers pentru a nivela cresterile din tort urmare a coacerii de la cuptor.

Blatul se va taia in 3 felii potrivite. 

Se cerne cacaoa. Untul se alifiaza bine la robot. Punem apa si zaharul pe foc adaugam si cacaoa si amestecam. Dupa ce s-au combinat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusul de ou. Dupa ce este rece se adauga si untul.

Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei dupa care se toaca

Vom folosi barot de ciocolata(70-100 g) si barot de nuca(70-100 g)

Se incalzeste smantana si se va adauga peste ciocolata, se amesteca pana s-a topit ciocolata si adaugam si uleiul.

Decor ciocolata alba/ neagra se topeste si se vor face diverse decoruri cu care vom decora tortul

1.      Se pune hartie de copt, punem cercul deasupra in care am copt blatul

2.      Punem primul blat

3.      Trampam cu sirop

4.      Adaugam crema numarul 2(se pune dulceata si adaugam nucile deasupra),

5.      Punem al doilea blat

6.      Trampam din nou

7.      Adaugam crema numarul 1 si optional daca dorim putem sa mai adaugam si alte fructe(eu am adaugat visine, dar este optional)

8.      Adaugam al treilea blat

9.      Trampam cu sirop si dam la frigider pentru o ora

10.  Dupa expirarea timpului, scoatem tortul din cerc

11.  Pregatim glazura si glazuram tortul(si laterale)

12.  Lasam sa se tempereze putin si barotam cu cele doua baroturi in laterale

13.  Decoram tortul, eu am avut de ales am decorat in doua moduri, voi alegeti dupa cum va place.

14.  Punem tortul la frigider.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 12:42
yamiiiii
la 16.02.2014, 13:17
Woow !
la 16.02.2014, 13:21
delicios!!
la 16.02.2014, 13:41
ciocolatos de bun
la 16.02.2014, 13:45
Ce minunat si delicios

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking