Ingrediente
Blat (cu diamentrul de 20 cm)
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 9 linguri faina
- o lingura cacao
- 4 linguri apa
- putina sare
Crema
- 4 galbenusuri
- zeama de la o lamaie
- 5 linguri zahar
- 200 ml frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- un plic zahar vanilat
Sirop
- 150 ml apa
- coaja rasa de lamaie - o lingurita
- 2 linguri zahar
- zeama de la o lamaie
200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar - pentru ornat
Mod de preparare
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.
Preincalzeste cuptorul.
Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza si introdu vasul in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Sursa inspiratie blat.
Crema.
Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.
Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.
Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.
Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.
Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.
Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.
Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|