Tort cu crema de lamaie

Postat de gaby_d in Torturi
2 Ian 2014 | 19340 vizualizari
Tort cu crema de lamaie

Ingrediente

Blat (cu diamentrul de 20 cm)

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • o lingura cacao
  • 4 linguri apa
  • putina sare

Crema

  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • un plic zahar vanilat

Sirop

  • 150 ml apa
  • coaja rasa de lamaie - o lingurita
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie

200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar - pentru ornat

Mod de preparare

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.

Preincalzeste cuptorul.

Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.

Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza  si introdu vasul in cuptorul preincalzit.

Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Sursa inspiratie blat.

Crema.

Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.

Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.

Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.

Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.

Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.

Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.

Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Postat de Constelatialeu

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Cum se prepara Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios Jeleu si blaturile le-am pregatit cu o zi inainte. Jeleu : Am curatat capsunile de codite, le-am spalat sub jet de...

Citeste continuarea

Reteta de tort Lamaita

Postat de RODIMUR

Reteta de tort Lamaita

Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 22:24
Mama ce frumos este,zici ca-i o regina !
la 02.01.2014, 22:27
o frumusete
dar nu inteleg chestia cu diametrul...)) nu am mai auzit de 18
la 02.01.2014, 22:28
superb...si bun1
la 02.01.2014, 22:32
cat e de frumos si deosebit de gustos
la 02.01.2014, 22:33
laura, e de 20. ete, e de la setul asta http://www.delimano.ro/seturi_delimano/delimano_prima_starter.html
eu credeam ca are 18 dar m-ai facut sa caut

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking