Tort alb cu crema de vin si lamaie

Postat de katty in Dulciuri
24 Noi 2014 | 2327 vizualizari
Tort  alb cu crema de vin si  lamaie

Imi plac torturile cu crema dulce-acrisoara, iar acesta este unul dintre ele.

Ingrediente

  • blat:
  • 10 albusuri ,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 lingura zeama de lamaie ,
  • coaja de lamaie,
  • 8 linguri faina ,
  • 5 gr praf de copt,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 200 gr zahar,
  • 250 ml vin alb dulce,
  • 1 plic gelatina ,
  • 250 gr frisca,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului .
Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina  si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .Adaugam vinul caldut ,coaja de lamaie , punem vasul cu crema  la bain-marie  si amestecam continuu pana se ingroase ,fara a fierbe .

Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos ,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet ,fara a se inchega .Batem frisca si o amestecam in compozitie .Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .Punem o felie de blat ,3/4 din crema ,a doua felie ,restul de crema .

Dam forma la rece pentru cateva ore .Ornam cu frisca ,ciocolata  sau dupa imaginatie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb cu crema de vin si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Tort cu mere si vin alb

Postat de miremirc

Tort cu mere si vin alb

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul cate 1 lg pe rand, apoi apa fierbinte la fel ; la final adaugam faina, turnam compozitia in tava rotunda de tort (d=25 cm) si...

Citeste continuarea

Tort cu branza de vaci

Postat de miremirc

Tort cu branza de vaci

 Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si sarea, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.11.2014, 09:23
Bun!
la 24.11.2014, 09:41
Cu crema de vin n-am mai mancat
la 24.11.2014, 09:54
la 24.11.2014, 16:00
la 24.11.2014, 19:24
bunnnnnnnnnnnnnn

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking