Tort cu mere si vin alb

Postat de miremirc in Torturi
17 Sep 2011 | 62846 vizualizari
Tort cu mere si vin alb

by Amalia

Ingrediente

Blat :

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 140 g faina
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa fierbinte

Crema 1 :

  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 5 lg zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic gelatina granulata (10 g)

Crema 2 :

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 470 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon

Glazura :

  • 2 mere
  • 250 ml vin alb
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 plic gelatina transparenta (tort gelee Dr.Oetker)

Mod de preparare

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul cate 1 lg pe rand, apoi apa fierbinte la fel ; la final adaugam faina, turnam compozitia in tava rotunda de tort (d=25 cm) si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Blatul il taiem in 2 pe orizontala.

 Pentru crema 1 : curatam merele, le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita , alaturi de zahar, zeama de lamaie, zaharul vanilat si le calim. Dam de pe foc cratita, si hidratam gelatina in 4 lg apa cam 2 minute (pana se umfla putin), apoi peste ea adaugam din merele calite cate o lingura pe rand, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Rasturnam paharul peste merele calite si amestecam pentru omogenizarea compozitiei. Lasam sa se raceasca , apoi o turnam intre cele 2 blaturi.

 Pentru crema 2 : facem budinca conform instructiunilor de pe plic ; punem o folie alimentara deasupra ca sa nu se formeze crusta si lasam la rece. Aceasta crema o intindem peste al 2-lea blat de tort. In poze apare marginea detasabila a formei de tort pus in jurul blatului, dar chiar nu este necesar.

Pentru glazura : curatam cele 2 mere si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem vinul, scortisoara, zeama de lamaie, zaharul si cubuletele de mere; asezam craticioara pe foc si lasam sa fiarba 4 minute, apoi luam de pe foc si cu ajutorul spumierei luam merele afara si le asezam cu grija peste budinca de vanilie.

 Sucul ramas in cratita il amestecam cu gelatina transparenta si punem din nou pe foc ca sa mai dea 2-3 clocote; Lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se ingroase prea tare ca sa o putem aseza peste mere.Punem cu lingura din aceasta gelatina, peste merele cubulete, din mijloc spre exterior, cu multa grija, ca sa nu curga pe margini. Se da la frigider pentru 2 ore, apoi se poate felia si servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si vin alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu capsuni

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina...

Citeste continuarea

Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate

Postat de cris2711

Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate

Prepararea aluatului: Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt. Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2011, 20:31
Prima! Si chiar daca e seara vreau o felie generoasa de tort. Super arata.
la 17.09.2011, 21:05
e foarte frumos..... si e cu siguranta si foarte bun.....
la 17.09.2011, 21:22
Delicios arata,si daca nu te superi vreau si eu o feliuta
la 17.09.2011, 21:22
super super super! imi place extrem de mult! doamne ce minunatie ti-a iesit!
la 17.09.2011, 21:26
Minunat

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking