Ingrediente
- blat:
- 10 albusuri ,
- 10 linguri zahar,
- 1 lingura zeama de lamaie ,
- coaja de lamaie,
- 8 linguri faina ,
- 5 gr praf de copt,
- un praf de sare
- crema:
- 4 galbenusuri,
- 200 gr zahar,
- 250 ml vin alb dulce,
- 1 plic gelatina ,
- 250 gr frisca,
- zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici
- frisca pentru ornat
Mod de preparare
Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului .
Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .Adaugam vinul caldut ,coaja de lamaie , punem vasul cu crema la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroase ,fara a fierbe .
Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos ,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet ,fara a se inchega .Batem frisca si o amestecam in compozitie .Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .Punem o felie de blat ,3/4 din crema ,a doua felie ,restul de crema .
Dam forma la rece pentru cateva ore .Ornam cu frisca ,ciocolata sau dupa imaginatie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb cu crema de vin si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|