Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500

Postat de merisor67 in Torturi
22 Oct 2014 | 11802 vizualizari
Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500

Deci am ajuns si eu in doi ani si cateva luni la reteta cu nr 500. Felicitari mie! :) Cat despre tort, e o nebunie, o bunatate care s-a mancat intr-o zi, asa de mult le-a placut alor mei.

Ingrediente

Blat cacao:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • sare

Blat cocos:

  • 5 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • sare

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri ness
  • 100 ml apa
  • 500 gr mascarpone
  • sare

Sirop pentru blat cacao:

  • 400 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Sirop blat cocos:

  • 200 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita esenta de menta

Glazura

  • 200 gr ciocolata amaruie cu menta(de la Kandia)
  • 150 gr frisca lichida

Mod de preparare

Blat cacao:

Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate un praf de sare si pe unele si pe celelalte,

Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care avem grija sa il rasnim, galbenusurile, unul cate unul, apoi incorporam treptat, faina amestecata cu cacaoa si trecute prin sita.

Ungem o forma de tort cu ulei, sau o tapetam cu hartie de copt si intindem blatul de tort in ea.

Il nivelam cu dosul unei linguri si dam forma la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Eu am folosit o forma cu peretii detasabili, avand diametrul de 26 cm.

Blat cocos:

Mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul( tot rasnit, pentru a reduce timpul de lucru), iar cand bezeaua este suficient de tare, adaugam nuca de cocos si faina, mixand usor.

Tapetam aceeasi forma de tort cu ulei sau hartie de copt, intindem blatul de cocos si-l nivelam si dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si putina sare, pana devin spumoase.

Dizolvam nessul in apa fierbinte si il adaugam treptat peste spuma de galbenusuri, mixand energic sa se omogenizeze bine, apoi punem compozitia astfel formata la foc,  pe baie de aburi si amestecam continuu in ea pana se ingroasa ca o budinca.

Dam vasu la rece, iar cand se receste definitiv, amestecam crema cu mascarponele, punand cate putin mascarpone in crema si mixand usor.

Mai dam crema astfel formata la rece pana pregatim blaturile pentru asamblare.

Pentru siropuri, punem ingredientele in vase si le incalzim pana cand se dizolva zaharul(esenta o vom pune la final, cand ridicam vasul de pe foc)

Lasam siropurile sa se raceasca.

Blatul de cacao il taiem in doua parti si insiropam fiecare parte cu sirop cu esenta de rom.

Blatul de cocos il lasam intreg si il insiropam cu siropul de menta.

Scoatem crema de la frigider si oprim putin din ea intr-un pos, pentru ornarea tortului.

Asamblam tortul in felul urmator: blat de cacao, 1/2 crema de ness, blat de cocos, 1/2 crema de ness si blat de cacao.

Pentru glazura, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas impreuna cu frisca lichida.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu in el, pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza uniform.

Turnam glazura calda peste tort si o nivelam, atat deasupra cat si pe laterale.

Dam tortul la frigider pentru cateva ore, pentru a se intari bine cremele.

Asta bineinteles, daca rezistati.

Noi nu am rezistat, ca de obicei.

Ornam tortul cu crema oprita, dupa imaginatia fiecaruia.

Este un deliciu, a placut intregii familii!

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (87)
Retete similare

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana se albesc si acesta din urma se topeste. Adaugati untul moale, mixati, apoi incorporati faina si praful de copt. Albusurile...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare

Blatul:   Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste, se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 20:22
felicitari!
la 22.10.2014, 20:22
Ce bine arata!!! Felicitari si la cat mai multe retete
la 22.10.2014, 20:24
felicitari ! la multe retete gustoase !
la 22.10.2014, 20:25
Felicitari pentru minunatele retete si pentru apetisantul tort !!!
La cat mai multe retete draga mea !!!
la 22.10.2014, 20:25
Mulumesc, Costel!
Multumesc, Cristinuta, Sylvia!

Vezi toate comentariile (87)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking