Ingrediente
- PENTRU BLATUL DE LA BAZA:
- 6 oua
- 12 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 8 linguri faina
- praf de copt
- esenta de rom
- PENTRU BLATUL MIC DE DEASUPRA:
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- praf de copt
- esenta de rom
- 5 linguri faina
- PENTRU CREMA:
- foaia de blat faramitata
- 2 cani cu nuci macinate
- 2 esente de rom
- un pachet cu unt
- 4-5 linguri cu zahar farin
- zeama de lamaie- dupa gust
- Pentru sirop:
- o cana cu apa
- 5-6 linguri cu zahar
- zeama de lamaieSe fierb pe foc sa se topeasca zaharul, apoi se lasa la racit.
- PENTRU DECOR:
- frisca,
- ciocolata,
- nuci
Mod de preparare
Pregatim mai intai blatul 1:
Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor. Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit. Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.Se scoate pe platou si se taie in doua.
Pregatim si blatul 2:
Se face ca la primul blat.Se coace intr-o forma mai mica rotunda. Se scoate si se taie in doua.O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.
Pregatim si crema:
Amestecam toate ingredientele foarte bine iar daca nu s-a legat cum trebuie mai adaugam zeama de compot.
Asamblam tortul:
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci,asezam si a doua foaie ,insiropam, intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.
Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc ,o insiropam si intindem deasupra ei crema. Definitivam cu frisca si ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|