Tort cu crema de vanilie si piure de castane

Postat de mimmi in Torturi
25 Feb 2012 | 4875 vizualizari
Tort cu crema de vanilie si piure de castane

Ingrediente

  • Ingrediente Blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie,
  • un praf de sare,
  • Crema de vanilie:
  • 300 ml lapte,
  • 40 g amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 esenta de vanilie,
  • Crema cu piure de castane,
  • 250 g piure de castane,
  • 100 ml frisca lichida,
  • Frisca pentru ornat

Mod de preparare

Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacao, adaugam bicarbonatul stins, faina cernuta si albusurile batute spuma. Amestecam cu dosul unei linguri si turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru cca 35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea, dupa care lasam blatul la racit.

Intr-o craticioara, punem 250 ml lapte cu zaharul la fiert, cand s-a topit zaharul, adaugam amidonul amestecat cu 50 ml lapte si amestecam pana se ingroasa, adaugam esenta de vanilie dupa gust si lasam crema la racit. 

Pisam piureul de castane si il mixam cu 100 ml frisca batuta .

Taiem blatul in doua(o foaie sa fie de cca 3 cm iar ce-a de a doua sa fie mai groasa :D) Din foaia mai groasa,in mijloc taiem un cerc(precum in imagine). Insiropam foaia mai subtire cu un sirop facut din apa calduta,zahar si esenta de vanilie dupa gust,ungem cu un strat subtire de crema de vanilie. Peste asezam ce-a de a doua foaie pe care o insiropam la fel,iar in mijloc umplem cu piureul de castane.

Imbracam tortul in crema de vanilie si ornam dupa bunul plac. Eu am imbracat tortul in frisca si l-am ornat cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba

Postat de mirela0911

Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile cu un praf de sare. Cand incepe sa faca spuma, se adauga zaharul pe rand, batand bine dupa fiecare. Se adauga si apa, se mai bate un pic apoi se toarna...

Citeste continuarea

Tort de castane

Postat de deliciousflavours

Tort de castane

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2012, 21:10
deli,delicios!!!
la 25.02.2012, 21:48
Ce buuuun!
la 25.02.2012, 22:55
piure de castane n-am mancat niciodata ... interesant
la 25.02.2012, 23:25
nici eu nu am papat,dar cred ca e bun
la 25.02.2012, 23:44
ce delicios trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking