Tort cu crema ganache de ciocolata

Postat de eduard_09 in Torturi
12 Oct 2012 | 3589 vizualizari
Tort cu crema ganache de ciocolata

Ingrediente

  • Blat maro
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • Blat alb:
  • 10 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 9 linguri ulei
  • 200 g faina
  • visine
  • Crema ganache de ciocolata amaruie
  • 3 ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • Crema ganache de ciocolata alba
  • 3 ciocolate alba
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • DECOR
  • pasta de zahar

Mod de preparare

BLATUL MARO- galbenusurile le mixam cu apa calduta timp de 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 25 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.

BLATUL ALB- mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam bine pana devine o spuma lucioasa, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Turnam compozitia in tava, deasupra adaugam visine din compot si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in doua.

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA- intr-un vas adaugam 150 ml frisca, 50 g unt si ciocolata rupta bucati. Punem pe foc pana la topirea completa amestecand continuu,(sa nu fiarba). Lasam sa se raceasca foarte bine (eu le-am lasat peste noapte). Cand s-a racit mixam pana devine o crema pufoasa. Adaugam si restul de frisca mixata bine inainte, amestecam cu o lingura usor.

Procedam la fel si cu crema alba

ASAMBLAREA: Asezam prima foaie alba, insiropam cu compot de visine, crema ganache de ciocolata amaruie (oprim un pic), adaugam foaia maro, insiropam-crema ganache de ciocolata alba-crema ganache de ciocolata amaruie, blatul alb si ungem cu unt. Adaugam pasta de zahar si decoram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana obtineti o bezea ferma. Puneti galbenusurile, untul topit, uleiul, laptele si...

Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2012, 08:55
likeeeee
la 12.10.2012, 08:57
delicios
la 12.10.2012, 09:20
la 12.10.2012, 09:44
place
la 12.10.2012, 09:58

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking