Ingrediente
Bilute de branza :
- 500 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 2 oua
- 5 lg faina
- coaja rasa de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
Blat :
- 7 oua
- 120 g zahar
- 60 ml ulei
- 60 ml lapte
- 50 g ciocolata topita
- 5 lg faina
- 3 lg cacao neagra
- 1/2 plic praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
Crema:
- 700 ml frisca
- 2 iaurturi mari de piersici/caise (ale mele au avut 400 ml fiecare )
- 2 compoturi mari de piersici ( folosim la crema piersicile si 150 ml suc iar restul il folosim la insiropat ; lasam pt. decor cateva piersici )
- 5 lg zahar
- 2 plic gelatina a cate 10g fiecare
Decor :
- 300 ml frisca
- + fructe , dupa preferinte
Mod de preparare
Pt. bilutele de branza , se amesteca toate ingredientele si se formeaza bilute de marimea unei nuci , pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt .
Pt. blat , se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat , pana se dizolva zaharul , se adauga ciocolata topita , laptele si uleiul , apoi faina, amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca bine si se toarna in tava , peste bilutele de branza ( a.i. sa fie toate bilutele acoperite cu compozitie ). Se coace 30 min la 180 grade .
Pt. crema , se taie marunt piersicile din compot . Gelatina se pune la hidratat in putina apa rece . Se pune intr-un vas zaharul cu 150 ml sirop de la compot si se pune pe foc pana se topeste zaharul , apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste . Se lasa putin sa se raceasca ( din cand in cand mai amestecam in ea ) si apoi se toarna peste cele 2 iaurturi amestecate cu piersicile taiate . Amestecul se da putin la frigider . Intre timp batem frisca si apoi adaugam amestecul de iaurturi , mai batem putin cu mixerul pana se incorporeaza bine si se da 10 min la frigider.
Asamblare:
Blatul de taie in doua , se pune partea de jos , se insiropeaza , se adauga putin mai mult de jumatate de crema , se pune partea de sus a blatului , se insiropeaza , apoi se pune crema ramasa - 2 linguri ( care le lasam pt. marginile tortului ).
Se unge tortul pe margini cu crema lasata , apoi se decoreaza , dupa preferinte , cu cei 300 ml frisca batuta si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|