Tort Papusa

Postat de Patricia_Iordache_79 in Torturi
21 Apr 2013 | 9249 vizualizari
Tort Papusa

Acest tort l-am realizat realizat pentru fata prietenei mele. Este un tort diplomat, in forma de papusa si are aproximativ 5 kg.

Ingrediente

  • Ne trebuie:
  • - 6 plicuri gelatina (10 gr * 6 plicuri)
  • - apa pentru preparat gelatina
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 2 oua
  • - 1 cutie compot ananas bucati
  • - 1 cutie compot piersici jumatati
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata
  • pentru frisca
  • - 1l frisca lichida
  • - 2 cani zahar tos
  • - 1 lingura smantana grasa
  • pentru ornare
  • - frisca colorata (colorant rosu de la Wilton),
  • frisca alba,
  • floricele din pasta de zahar (eu le-am facut singura)
  • o papusa de jucarie

Mod de preparare

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plicul de gelatina. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 4 linguri de zahar,cele 2 oua si pui pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.

Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu cele 2 cani de zahar si cu 1 lingura de smantana. Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata si le lasi cam 30 minute.

Scoti din compot bucatile de ananas si le pui la scurs intr-o sita. Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita. Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse de visinata si bucatile de ananas.

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma patrata si un castron cu fundul rotund), asezi in cele doua forme folie alimentara pe fund si pe pereti, torni 1/2 din compozitia obtinuta si dai la rece pentru 15 minute.

Dupa ce s-a inchegat putin, o scoti de la frigider si asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus. Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.

Rastorni cu grija pe o tava prima compozitie (patrata) apoi infigi din loc in loc 4 jumatati de bete de frigarui cu care fixezi cel de-al doilea etaj al tortului (compozitia din castronul cu fundul rotund).

Dupa ce ai fixat cele doua etaje (baza si fusta papusii) faci o scobitura in mijlocul "fustei" si fixezi papusa de plastic. Imbraci tortul in frisca alba, apoi faci modele dupa bunul plac din frisca colorata (frisca alba amestecata cu putin colorant alimentar). 

Decorezi cu floricele din pasta de zahar.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Papusa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort papusa

Postat de sufletista

Tort papusa

Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile. Primul blat- mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si...

Citeste continuarea

Tort Barbie

Postat de Geanina87

Tort Barbie

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi le-am incorporat cu albusurile spuma. Faina am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 09:08
foarte frumos!
la 21.04.2013, 09:09
ce fain e
la 21.04.2013, 09:09
imi place!
la 21.04.2013, 09:14
Multumesc fetelor
la 21.04.2013, 09:21

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking