Ingrediente
- Blat:
- 400 g biscuit petit beure
- 300 g unt
- 1 fiola esenta rom
- Crema:
- 500 g fructe de padure congelate
- 500 g frisca Hulla
- 450 iaurt gras
- 300 g zahar
- 30 g gelatina
- 1 fiola esenta vanilie
Mod de preparare
Biscuitii ii punem in robot si ii faramitam. Untul il topim in microunde si-l adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta, mixand in continuare pana ce sant absorbite in totalitate. Punem compozitia intr-o forma de tort, cu pereti detasabili , presam bine pe fundul formei si dam la rece.
Fructele le punem intr-o strecuratoare si le lasam la decongelat si scurs.
Gelatina o punem la hidratat in putina apa.
Frisca o batem si o dam la rece. Iaurtul cu zaharul si vanilia le frecam bine pana se topeste zaharul.
Amestecam cele doua compozitii, adaugam fructele si gelatin, omogenizam totul si turnam compozitia peste blat. Dam la frigider pentru cel putin 3-4h, sau preferabil, peste noapte.
Se orneaza sau nu, dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|