Tort cu fructe de padure,panna cotta de vanilie si cocos

Postat de Creatsa in Torturi
14 Aug 2014 | 12386 vizualizari
Tort cu fructe de padure,panna cotta de vanilie si cocos

Sursa de inspiratie :Laura Adamache. Este un tort foarte fin si racoritor in acelasi timp.

Ingrediente

Bezea cu cocos(baza tortului 26 cm)
  • 3 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1/3 lingurita otet
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1 plic zahar vanilat
Pandispan de cacao(18-20 cm)
  • 3 albusuri
  • 5 galbenusuri
  • 110 g zahar
  • 35 g cacao
  • 1 lingurita extract de vanilie
Mousse de fructe de padure:
  • 200 g coacaze negre si mure
  • 300 ml frisca lichida
  • 80 g zahar
  • 6 g gelatina
Panna cotta de vanilie:
  • 400 ml frisca lichida+90 ml frisca lichida
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 8 g gelatina
Jeleu de fructe de padure:
  • 230 g zmeura+coacaze rosii
  • 75 g zahar
  • 4 g gelatina
Decor:
  • fulgi de cocos
  • bomboane Raffaello

Mod de preparare

Prima data am pregatit pandispanul de cacao.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am mixat cu 55 g zahar si vanilia pana au devenit cremoase iar zaharul s-a topit.

Separat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat restul de zahar (55 g) si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat galbenusurile peste albusuri amestecand usor.

Am cernut si cacaua si am adaugat-o peste albusuri .

Am tapetat o tava(20 cm) cu hartie de copt ,am pus aluatul de pandispan si am nivelat bine.

Am bagat pandispanul in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.

L-am mai lasat la racit in cuptor ,cu usa intredeschisa 5 minute.

Am scos pandispanul si l-am lasat pana s-a racit complet.

El se va lasa destul de mult deoarece nu contine faina dar asa trebuie sa fie.

Cand pandispanul este perfect racit cu ajutorul unui cutit bine ascutit am indepartat marginile lasate si l-am nivelat frumos.

 

Bezea cu cocos:

Am mixat albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat si otetul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare.

Am incorporat usor amidonul ,faina si nuca de cocos.

Am tapetat o tava (26 cm) cu hartie de copt.

Am pus bezeaua la cuptor la foc mic pentru 20-25 de minute pana se aureste usor.

Am lasat apoi bezeaua la racit in cuptor,cu usa intredeschisa pentru 20 de minute.

Am scos bezeaua din cuptor si am lasat-o pana s-a racit complet.

Intre timp am pregatit cremele.

Mousse de fructe de padure:

Am pasat fructele cu ajutorul unui blender pana au devenit piure.

Am strecurat piureul de eventualele seminte apoi am adaugat zaharul si l-am pus pe foc pana s-a topit zaharul (2-3 minute)

Intre timp am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute.

Am adaugat gelatina hidratata peste piureul de fructe si am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei.

Am mixat frisca tare.

Peste piure,am adaugat 4 linguri de frisca si am amestecat usor pentru a ajunge la aceeasi temperatura.

Am adaugat apoi piureul amestecat cu frisca peste restul de frisca si am omogenizat bine.

In jurul blatului de bezea am pus un inel detasabil.

Am pus crema de fructe de padure si am nivelat.

In centrul tortului,peste crema am pus pandispanul de cacao.

Am dat la rece pana am pregatit cealalta crema.

Panna cotta de vanilie:

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute.

Cei 90 ml de frisca lichida i-am pus pe foc pana au ajuns la punctul de fiebere.

Am adaugat gelatina hidratata si am amestecat pana s-a topit gelatina.

Frisca am mixat-o cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit cremoasa.(nu trebuie sa stea bat)

Am adaugat 4 linguri de frisca batuta peste frisca cu gelatina pentru a ajunge la aceeasi temperatura.

Am amestecat apoi cele doua compozitii pana am obtinut o crema usoara si fina.

Am pus panna cotta de vanilie peste blatul de pandispan si am nivelat bine.(am oprit 5-6 linguri de crema pentru decor)

 Am dat tortul la congelator pentru 20 de minute sau pana s-a intarit bine panna cotta.

Jeleu:

Am pasat fructele de padure cu blenderul apoi le-am strecurat de seminte.

Piureul obtinut l-am pus pe foc cu zaharul pana s-a topit zaharul(2-3 minute)

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute.

Am adaugat gelatina hidratata peste piureul fierbinte si am amestecat pana la topirea gelatinei.

Am lasat jeleul sa ajunga la temperatura camerei apoi l-am turnat peste panna cotta.

Am dat tortul la rece pana s-a intarit complet jeleul.

Am mixat restul de crema oprita cu putin colorant roz.

Am scos cercul detasabil si am decorat tortul cu rozete din crema,bomboane raffaello si fulgi de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure,panna cotta de vanilie si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu mousse de ciocolata alba si afine

Postat de alexandra_marcu

Tort cu mousse de ciocolata alba si afine

BLATUL: Incepem prin a separat albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si se pun pun...

Citeste continuarea

Desert tort 10 ani

Postat de mirela0911

Desert tort 10 ani

Blaturile se prepara la fel amandoua, doar ca se coc in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2014, 19:44
la 14.08.2014, 19:49
frumos
la 14.08.2014, 19:50
Dya
la 14.08.2014, 19:50
Motan
la 14.08.2014, 19:57

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking