Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Postat de rocsi_1612 in Torturi
25 Oct 2014 | 9426 vizualizari
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Nu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un ciocolatos super delicios, atat pot sa zic despre acest tort!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 compot de mandarine (350 gr)
  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul:

Puteti pregati blatul o data sau sa coaceti doua foi, rand pe rand. Eu coc foile pe rand ca imi ies mai bine.

Mixam 3 galbenusuri spuma cu 3 linguri de zahar.

Incorporam 2 linguri de ulei, apoi 1 lingurita praf de copt, 2 linguri si 1/2 faina, 1 lingura cacao.

Albusurile le mixam separat, apoi, cu o paleta, le incorporam usor in compozitia de mai sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia.

Introducem blatul in cuptor pentru 10-12 minute. La fel procedam cu a doua foaie.

Crema:

Intr-un tuci sau un vas cu fundul mai gros, punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida.

Le transferam pe foc, amestecam continuu pana de topeste ciocolata, aveti grija sa nu fiarba.

Cand ciocolata este topita, luam vasul de pe foc, dam la rece crema cateva ore.

Dupa acest timp, mixam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam mascarponele si mai mixam foarte putin.

Asezam prima foaie de blat pe un platou, il insiropam cu zeama din compotul de mandarine, punem cam 1/3 din crema si nivelam. Punem bucati de mandarine.

Venim cu a doua foaie, insiropam, imbracam tortul cu crema si mai oprim 4-5 linguri.

Crema oprita o punem in pos si facem cateva floricele pe tort.

Decoram cu mandarine si fulgi de ciocolata alba.

Dam la rece apoi servim!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba

Postat de mirela0911

Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile cu un praf de sare. Cand incepe sa faca spuma, se adauga zaharul pe rand, batand bine dupa fiecare. Se adauga si apa, se mai bate un pic apoi se toarna...

Citeste continuarea

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de Alepaty

Tort cu bezea de nuca si cafea

Am inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2014, 22:30
super torul!
la 25.10.2014, 22:30
la 25.10.2014, 22:31
Multumesc Daniela
la 25.10.2014, 22:31
Inisor
la 25.10.2014, 22:31
Grozav!!!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking