Ingrediente
- pentru blat
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de faina
- un praf de copt
- crema de iaurt
- 400 ml frisca lichida
- 3 plicuri gelatina
- un iaurt de capsuni de 250 g
- 4 linguri de zahar pudra optional
- 500 g capsuni
- ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare
Eu am facut intr-o forma de silicon margareta
Pregatim pandispanul din cele 3 albusuri de ou, adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit faina si praful de copt. Il coacem, iar intre timp pregatim crema de iaurt
Amestecam iaurtul cu zaharul si 400 g de capsuni care au fost taiate cubulete. Punem gelatina la inmuiat in 100 ml de apa si o desfacem la foc domol dupa 10 minute cat a fost lasata.
Batem frisca spuma apoi adaugam iaurtul cu capsunile si la sfarsit gelatina o incorporam usor de sus in jos
Forma tortul intr-o oala mai inalta. Asffel punem forma de silicon pe fundul oalei si punem jumatate din crema in ea, dupa care taiem blatul de pandispan in 2 si punem o parte peste crema din oala ,apoi restul de crema si la sfarsit punem cealata foaie de pandispan
Punem tortul la rece de pe o zi pe alta ,iar a doua zi il scoatem si il ornam cu capsuni si ciocolata rasa
Va servec cu o felie !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|