Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos)

Postat de postavaru in Torturi
3 Mai 2011 | 5649 vizualizari
Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos)

Acum doi ani viata noastra s-a schimbat radical, in momentul in care a venit pe lume Dragos. Au fost cele mai emotionante momente din viata mea, si pentru ca a ales sa vina cu aproape 4 saptamani mai devreme (de atunci era foarte curios :)). Au fost doi ani frumosi, plini de emotii si trebuie sa recunosc ca au fost si momente epuizante :). La multi ani puiutule, sa cresti mare si sa fi sanatos!!! P.S. Nu l-am putut sarbatori asa cum se cuvine, din motive contagioase, dar vom recupera :)).

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 1 cutie compot mare de piersici
  • 800 ml iaurt simplu
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Pentru blat batem albusuriel psuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam bine pana devine spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Amestecam faina cu cacaoa si o incorporam in aluat. La final adaugam uleiul si omogenizam. Coacem blatul in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mic pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul de un gratar si lasam la racit. Taiem apoi blatul in trei.

Crema:

Mixam bine iaurtul cu zaharul. Hidratam gelatina in 3 linguri sirop de piersici iar apoi o dam cateva secunde la microunde, pana se dizolva. Adaugam cate o lingura de iaurt peste gelatina si omogenizam. Turnam apoi gelatina peste restul de iaurt si dam la frigider pana se incheaga. Mixam bine frisca si o adaugam peste iaurt. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi adaugam piersicile taiate marunt.

Punem pe un platou un blat de tort si insiropam putin cu sirop din compot. In jurul blatului montam ineleul de tort. Peste blat intindem jumatate din cantitatea de crema si apoi punem inca un blat insiropat. Urmeaza restul de crema si ultima foaie de tort.

Dam la frigider, de preferat peste noapte.

A doua zi scoatem inelul din jurul tortului si ornam cu frisca si felii de piersica din compot.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu crema de vanilie si zmeura

Postat de simona72

Desert tort cu crema de vanilie si zmeura

Pentru blat: se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza foarte bine. Se foloseste un mixer de bucatarie. Simplu nu? Nu cred ca ati facut vreodata un blat mai simplu… J)) Am...

Citeste continuarea

Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500

Postat de RODIMUR

Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500

Se fac mai întâi foile, care vor fi coapte pe fundul unei tăvi rotunde, sau al unei cratițe. Se amestecă/mixează bine zahărul cu: ouăle, vanilia, bicarbonatul stins în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2011, 22:41
la multi ani baiatului!!!! sa creasca mare,sanatos si cu noroc in viata tortul super si sper sa te opresti ca ma bagi pe mine in boala
la 03.05.2011, 22:42
la multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!
la 03.05.2011, 22:44
Multumesc mult Kamy . Mai urmeaza unul curand si apoi fac o pauza, ca asa nu mai merge
la 03.05.2011, 22:44
Ela iti multumesc
la 03.05.2011, 22:48
Imi place tortul!

Multi Ani Fericiti lui Dragos! Ii doresc din suflet o viata frumoasa, cu multa sanatate si impliniri!

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking