Ingrediente
- Blat
- 5 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 5 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
- Crema de ciocolata
- 200 g ciocolata
- 300 g frisca
- Crema de marshmallos
- 250 g marshmallos
- 250 g frisca
Mod de preparare
Blat - Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Separat in alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si adaugam in fir subtire peste spuma de albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam cu o lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.
Crema de ciocolata - ciocolata o rupem bucatele, adaugam frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste. Lasam sa se raceasca dupa care dam la frigider cateva ore sau la congelator o ora. Cand s-a racit o mixam pana devine o frisca pufoasa.
Crema de marshmallos - Marshmallos le topim pe baie de aburi amestecand continuu. Frisca o mixam bine dupa care adaugam marshmallos-urile topite, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Asamblare - asezam prima foaie pe un platou - insiropam - adaugam crema de ciocolata (din care am oprit putin pentru decor) - a 2 foaie- insiropam - 1/2 crema de marshmallos - a 3 foaie - restul de crema marshmallos
Am decorat cu crema de ciocolata si deasupra am adaugat ciocolata cu alune rasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu marshmallows" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|