Tort cu Marzipan

Postat de laylalala in Torturi
22 Mai 2010 | 5766 vizualizari
Tort cu Marzipan

Ingrediente

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • coaja rasa de la 1 lamaie 
  • 4 oua, separate
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 plic (10 gr) praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 gr marzipan imbracat in ciocolata, tocat marunt

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit o forma rotunda de 15 cm, una de 20 cm si o forma de inimioara).
Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bate untul cu 100 gr zahar, zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de lamaie.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt.In final, se inglobeaza albusurile spuma apoi marzipanul.Compozitia obtinuta se pune in forma si se da la copt 30-40 minute.Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Marzipan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortul Prinsens

Postat de Urlike_Mary993

Tortul Prinsens

Se bat albusurile bine cu mixerul apoi se adauga zaharul,praful de copt si esenta de vanilie.Cu o lingura, de jos in sus, se amesteca compozitia impreuna cu cele 5 galbenusuri si faina care se...

Citeste continuarea

Tort Iisus Hristos pe cruce

Postat de laylalala

Tort Iisus Hristos pe cruce

Pentru aluat, se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina 2 tavi rotunzi, una de 25 cm diametru si una de 15 cm diametru. Stafidele se pun intr-o cratita impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2010, 10:40
la 22.05.2010, 12:29
la 22.05.2010, 12:48
as manca si eu o felie langa cafea
la 22.05.2010, 14:01
la 22.05.2010, 14:22

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking