Tortul Prinsens

Postat de Urlike_Mary993 in Torturi
15 Apr 2014 | 3814 vizualizari
Tortul Prinsens

Acesta e un tort tipic suedez foarte iubit de ei,simplu si rapid.Marzipanul verde deasupra l/ am cumparat dar se poate face din glucoza si zahar pudra.Se framanta glucoza si zaharul pudra pana se ingroasa.E nevoie de mult zahar pudra pentru a face pasta de zahar de aceea de data asta am ales varianta sa il cumpar.Se poate cumpara pasta de zahar alba si e nevoie de putin colorant natural.Fructele din marzipan deasupra tortului le/am primit ca si suvenir de la niste prietenii care au fost in Italia in Sicilia.S/au potrivit perfect ptr tort!

Ingrediente

  • Pentru bat
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 lg praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putin unt
  • Pentru umputura
  • 500gr gem de zmeura
  • 5dl frisca
  • 4lg zahar ptr frisca
  • O foaie de marzipan

Mod de preparare

Se bat albusurile bine cu mixerul apoi se adauga zaharul,praful de copt si esenta de vanilie.Cu o lingura, de jos in sus, se amesteca compozitia impreuna cu cele 5 galbenusuri si faina care se cerne printr-o sita.

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie pentru copt si se unge cu putin unt.Se pune in cuptor timp de 30/35min la 180gr.Se face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt blatul.

Odata racit blatul,se taie in doua si se umple cu gemul de zmeura.

Se bate frisca cu zaharul care se pune peste tort.Deasupra ei se pune marzipanul.Se lasa la rece 2/3 ore apoi se serveste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Prinsens" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Tiramisu

Postat de gaby_d

Desert tort Tiramisu

Pregatesti crema. Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra. Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de...

Citeste continuarea

Tort Egiptean

Postat de caroline

Tort Egiptean

Prepararea celor 3 blaturi :    Punem in robot alunele si nuca si le macinam fin.  Mai intai punem intr-un bol albusurile de ou si le mixam cu un varf de sare la viteza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2014, 11:52
la 15.04.2014, 12:00
la 15.04.2014, 15:07
la 15.04.2014, 21:48
Bun..
la 16.04.2014, 07:41
curios! credeam ca martipanul sta doar pe baza tare, gen crema cu unt dar tu ai fost curajoasa si ai pus peste frisca. foarte interesant ca nu s-a deformat deloc

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking