Tort cu mousse de cafea si ciocolata

Postat de cristinne in Torturi
4 Dec 2010 | 18070 vizualizari
Tort cu mousse de cafea si ciocolata

Tort cu mousse de cafea si ciocolata aniversar pentru mine!! :D

Ingrediente

Blat:

  • 2 oua;
  • 150 gr faina;
  • 150 ml apa minerala;
  • 100 ml ulei;
  • 100 gr zahar;
  • o mana alune pisate;
  • 2 linguri cacao;
  • praf de copt;
  • esenta migdale;
  • cafea pentru insiropat

Crema mousse de cafea:

  • 500 gr crema mascarpone;
  • 250ml frisca lichida;
  • 5 linguri zahar farin;
  • 4 linguri lichior de cafea(sau coniac);
  • cafea tare (3 linguri cafea instant dizolvata in 2 linguri apa fierbinte)

Crema mousse ciocolata:

  • 3 oua;
  • 30 grame unt;
  • 5 lingurite zahar farin;
  • 250 ml frisca lichida;
  • 150 gr ciocolata

Glazura:

  • nutella (sau orice ciocolata);
  • 3linguri cafea tare
  • un varf de cutit de unt

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua plus manuta de alune pisate. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace).

Se scoate, se raceste, se taie in 2 parti si se face o cafea dulce pentru insiropat.

Crema Mousse de cafea:

Se bate frisca lichida. Separat se bate mascarponele cu lichiorul de cafea si zaharul farin. Se incorporeaza apoi cele 2 amestecuri si se adauga si cafeaua tare.

Crema Mousse de ciocolata:

Se face ca la Tarta cu afine si mousse de ciocolata (Se topeste ciocolata impreuna cu 30 de grame de unt (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat 250 ml de frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se ogmogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta. Se da amestecul la frigider pana il asamblam in tarta.)

Glazura:

Se topeste ciocolata (fie nutella fie de menaj) la microunde si se adaug apoi cafeaua amestecand energic. Se pune imediat pe tort decorand (repede pentru ca se intareste imediat).

Dupa o noapte de stat la frigider, se scoate forma usor si se decoreaza marginile cu alune pisate.

Unul din cele mai bune si mai fine torturi pe care le-am facut! vi-l recomand!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2010, 23:59
spectacol!!!
La multi ani, inca o data!
la 05.12.2010, 00:10
nu pot sa spun decat minunaaaaaaaaat la multi ani!!!!!!
la 05.12.2010, 00:45
La multi ani si de la mine!!!!multa sanatate si bucuri!!!!!!!!!un tort minunat ai facut!!si f frumoasa si bucatareasa!!!
la 05.12.2010, 03:40
Inca o data iti spun La Multi Anisuper tortu arata grozav de bine,distractie placuta in continuare,maine chefuim si noi de fapt azi ca e deja data de 5 ,piticul meu Dragos face 7 anisori
la 05.12.2010, 08:49
La Multi Ani!!!!! Tortul ca tortul, dar si tu esti frumoasa foc Ia sa-ti schimbi avatarul, ca acolo nu se vede mai nimic

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking