Ingrediente
- Blatul:
- 1 cana alune de padure
- 2/3 cana migdale
- 1 cana smochine
- 1/2 lingurita coaja de portocale
- 1/2 lingurita esenta vanilie
- Crema de migdale:
- 1 cana caju
- 1/3 cana lapte migdale
- 1/3 cana unt de cocos
- 3 linguri sirop artar
- 2 lingurite esenta migdale
- 2 linguri migdale maruntite
- Crema de ciocolata:
- 3/4 cana lapte migdale
- 1/2 cana caju
- 1/2 cana migdale
- 3 linguri pudra cacao
- 2 linguri pudra carob
- 3 linguri sirop artar
- 1/2 lingurita seminte
- betigas vanilie
- un praf sare
- 2 linguri unt de cacao
- 1 lingura ulei de cocos
Mod de preparare
Blatul:
Intr-un blender transformati migdalele in pudra. Lasati deoparte. Zdrobiti alunele de padure si amestecati-le cu migdalele. Mixati smochinele cu coaja de portocala, apoi adaugati migdalele si alunele si faceti un aluat. Puneti intr-un bol de plastic folie de prospetime si puneti blatul, apasandu-l bine inauntru. Lsati deoparte.
Crema de migdale:
Amestecati totul in afara de migdalele maruntite pana devine o crema moale, apoi adaugati si migdalele. Puneti peste blat in vasul de plastic si dati la rece pana se intareste si poate fi pus stratul urmator
Crema de ciocolata:
Combinati intr-un vas la mixer toate ingredientele mai putin untul si uleiul, pana devine o crema spumoasa...la sfarsit adaugati-le si pe acestea. Puneti ca si strat urmator la tort in vasul de plastic. Tineti tortul la frigider peste noapte sau la congelator cateva ore, scoateti apoi si puneti o farfurie de tort deasupra si rasturnati scotand si folia la urma. Presarati pudra de cacao si ornati dupa dorinta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort italian de ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|