Tort italian de ciocolata si migdale

Postat de RuxyRux in Torturi
9 Dec 2010 | 7089 vizualizari
Tort italian de ciocolata si migdale

Un desert raw incredibil de gustos cu crema de migdale si vanilie , gust de portocale, bogat in crema densa de ciocolata naturala....

Ingrediente

  • Blatul:
  • 1 cana alune de padure  
  • 2/3 cana migdale
  • 1 cana smochine
  • 1/2 lingurita coaja de portocale
  • 1/2 lingurita esenta vanilie  
  • Crema de migdale:
  • 1 cana caju
  • 1/3 cana lapte migdale
  • 1/3 cana unt de cocos
  • 3 linguri sirop artar
  • 2 lingurite esenta migdale
  • 2 linguri migdale maruntite  
  • Crema de ciocolata:  
  • 3/4 cana lapte migdale
  • 1/2 cana caju
  • 1/2 cana migdale
  • 3 linguri pudra cacao
  • 2 linguri pudra carob
  • 3 linguri sirop artar
  • 1/2 lingurita seminte
  • betigas vanilie
  • un praf sare
  • 2 linguri unt de cacao
  • 1 lingura ulei de cocos

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un blender transformati migdalele in pudra. Lasati deoparte. Zdrobiti alunele de padure si amestecati-le cu migdalele. Mixati smochinele cu coaja de portocala, apoi adaugati migdalele si alunele si faceti un aluat. Puneti intr-un bol de plastic folie de prospetime si puneti blatul, apasandu-l bine inauntru. Lsati deoparte.

Crema de migdale:

Amestecati totul in afara de migdalele maruntite pana devine o crema moale, apoi adaugati si migdalele. Puneti peste blat in vasul de plastic si dati la rece pana se intareste si poate fi pus stratul urmator

Crema de ciocolata:

Combinati intr-un vas la mixer toate ingredientele mai putin untul si uleiul, pana devine o crema spumoasa...la sfarsit adaugati-le si pe acestea. Puneti ca si strat urmator la tort in vasul de plastic. Tineti tortul la frigider peste noapte sau la congelator cateva ore, scoateti apoi si puneti o farfurie de tort deasupra si rasturnati scotand si folia la urma. Presarati pudra de cacao si ornati dupa dorinta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort italian de ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de mascarpone si piersici

Postat de mirela0911

Tort cu crema de mascarpone si piersici

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare u un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se pune apa si se mixeaza din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se obtine o...

Citeste continuarea

Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki

Postat de simona72

Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki

Pentru mereng: De cele mai multe ori ne pune in dificultate la acest tort prepararea mereng-ului. Eu l-am facut de fiecare data folosindu-ma de un mixer planetar sau de un tel, am reusit si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2010, 10:23
super bun
la 09.12.2010, 10:24
primul primeste ?
la 09.12.2010, 10:27
Motane ,mie mi.-ai lasta ceva?
la 09.12.2010, 10:28
waw! ce bunatate
la 09.12.2010, 10:43
super super

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking