Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!

Postat de diaconta in Torturi
20 Noi 2011 | 18033 vizualizari
Tort cu mascarpone şi fructe de pădure-  La mulţi ani Mama!!!!

Cred că cea mai bună introducere este un filmuleţ găsit şi care m-a impresionat foarte tare. http://www.youtube.com/watch?v=KkXMLchHHSw La mulţi ani Maicuţa mea!!! Sa fii sănătoasă şi să mai serbăm multe aniversări împreună. http://www.youtube.com/watch?v=aqyXnsj2EE8&feature=related Tare aş fi dorit să pot să fac un tort aşa cum ar fi meritat,dar uneori prea multă străduinţă nu-i prea bună.

Ingrediente

Rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • Esenta vanilie
  • ½ lingurita praf de portocale
  • Dulceata de cirese
Blat de tort:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • sare
  • esenta de vanilie si de lamaie
  •     1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de portocale
  • 2 linguri seminte de mac
Crema de mascarpone si ciocolata:
  • 250 gr crema mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata alba
  • 4 linguri sirop concentrat de lamâie
  • 250 gr frisca lichida
  • 15 gr gelatina granule
Crema de fructe de padure:
  • 300 gr fructe de padure (mure,zmeura,afine)
  • 200 gr iaurt simplu
  • 200 gr lapte condensat indulcit DeLatte
  • 100 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina granule
Sirop:
  • 150 ml apa
  • zeama de la o lamâie
  • 3 linguri zahar
Decor:
  • frisca si fructe de padure

Mod de preparare

Pregatim rulada:

Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,ca si la maioneza.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand am obtinut o spuma ferma,adaugam pe rand cele patru linguri de zahar,cele doua linguri de apa fierbinte.E timpul sa incorporam  si galbenusurile amestecate cu ulei.De data aceasta amestecam usor cu o lingura,ca sa nu pierdem aerul din compozitie.Punem si aromele,apoi incet faina amestecata cu praful de copt.La fel amestecam usor cu o paleta.
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Eu am folosit o tava mare de  42x29 cm.
Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20 de minute.Verificam cu scobitoarea cand este copt blatul.

Scoatem tava din cuptor,desprindem usor blatul de pe hartia de copt si rasturnam cu grija pe o alta hartie de copt pe care am presarat zahar pudra.Rulam cu grija foaia cat inca este calda,impreuna cu hartia de copt,avand grija sa n-o rupem.Acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca.Desfacem apoi foaia si ungem cu dulceata pe care am incalzit-o foarte putin.Astfel se va subtia putin si o intindem mai usor.Rulam din nou si o lasam la rece pana in momentul in care o vom taia felii subtiri.O vom folosi pentru marginea tortului.

 
Pentru blatul de tort,procedam la fel ca si pentru foaia de rulada,doar ca la final adaugam si cele doua linguri cu seminte de mac si coacem in forma rotunda cu peretii detasabili.Forma in care vom asambla ulterior tortul.

Crema de mascarpone si ciocolata:

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul,adaugam apoi siropul de lamâie si punem vasul pe baie de aburi.Amestecam pana cand zaharul s-a topit si crema s-a ingrosat.Luam vasul deoparte si punem ciocolata maruntita.Amestecam energic pana cand aceasta se topeste.

Incalzim gelatina la microunde,doar pana devine fluida(nu o fierbem)si o punem in crema cand este inca calduta.

Mixam crema mascarpone si apoi o amestecam cu crema de galbenusuri racita.
Batem si frisca.Eu am folosit frisca neindulcita pentru a putea controla cat de dulce sa fie crema.Se mai adauga zahar la frisca dupa gustul fiecaruia.

Incorporam usor frisca in crema de mascarpone.

Asezam blatul de tort pe un platou,il insiropam(cu siropul obtinut prin fierberea ingredientelor),asezam inelul formei in care am copt blatul,in interiorul ei punem o folie alimentara.De jur imprejurul formei asezam feliile de rulada cu dulceata.Peste blat asezam crema de mascarpone si dam la frigider.

Peste crema de mascarpone presaram fructe de padure.Punem din nou la frigider.Intre timp pregatim crema de fructe de padure.

 
Crema de fructe de padure:

Am folosit fructe  congelate.Dupa ce le-am lasat sa se dezghete,le-am pus in blender si le-am pasat.Dupa care le-am trecut printr-o sita pentru a elimina semintele din mure si zmeura.Nu-mi place deloc sa le simt si vroiam sa obtin o crema foarte fina si aromata.
Gelatina o hidratam cu putina apa rece.

Mixam si frisca.Nu e nevoie sa fie foarte tare,doar sa aiba consistenta.

Iaurtul il mixam cu laptele condensat,apoi adaugam piureul de fructe de padure. Incalzim gelatina la microunde si o incorporam in amestecul de fructe.

Asezam  crema de fructe de padure in forma ,peste crema de mascarpone.Dam din nou la frigider pentru cateva ore.Eu am lasat peste noapte.

Scoatem inelul formei si ornam cu frisca si fructe.

 

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (131)
Retete similare

Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale

Postat de simona72

Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale

Prima oara de ocupam de fructele uscate, adica de curmale. Ele necesita sa stea la hidratat 1-2 ore. Se taie curmalele in bucati (depinde cat sunt de mari), se pun intr-un castron si se adauga...

Citeste continuarea

Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody

Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)

Blat 1: 1. Preincalzesti cuptorul la 180 °C. 2. Intr-un vas amesteci ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si zahar). Separat amesteci ingredientele umede (apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2011, 18:25
Un tort facut cu multa dragoste nu poate fi decat excelent La multi ani mamei tale, sanatate si sa va bucurati multi ani impreuna!
la 20.11.2011, 18:26
ce frumos.la multi ani mamei tale
la 20.11.2011, 18:26
multumim mult Mirela
la 20.11.2011, 18:27
Gabytza multumim
la 20.11.2011, 18:32
LA MULTI ANI!
Sa ii dea Dumnezeu mamei tale, si tie de asemenea, multa sanatate si tot ce va doriti.


P.S. Superb tortul!

Vezi toate comentariile (131)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking