Tort cu mascarpone si fructe de padure

Postat de oana_pisicutza16 in Torturi
16 Feb 2012 | 13835 vizualizari
Tort cu mascarpone si fructe de padure

Ingrediente

  • Blat: 
  • 6 oua;
  • 5 linguri de apa;
  • 10 linguri de zahar;
  • 10 linguri de faina;
  • 2 linguri de cacao;   
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone;
  • 150 ml frisca;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • Coaja rasa de la o lamaie;
  • 3 lingurite zeama de lamaie;
  • 3 linguri de zahar;
  • ½ plic de gelatina;   
  • Crema cu fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (mure, zmeura, fragute, afine);
  • 4 linguri zahar;
  • 2 lingurite zeama de lamaie;
  • 1 ½  plic de gelatina;
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un pic de apa rece si se hidrateaza pe baie de abur. Se bate frisca si se adauga peste mascarpone. Se pune coaja si zeama de lamaie impreuna cu gelatina peste crema si se mai mixeaza putin

Crema cu fructe de padure: Fructele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de fructe se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Asamblare: Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul. Se insiropeaza. Se pune crema de mascarpone. Se pune urmatoarea foaie de blat. Se pune crema de fructe. Se pune ultima foaie de blat

Se decoreaza dupa preferinta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2012, 17:40
valeu ce pofta miai fct
la 16.02.2012, 17:56
Arata supeeerb!
la 16.02.2012, 17:58
Ce frumos!!
la 16.02.2012, 18:00
ce tort superb ai facut,BRAVO!!! si pare atat de deliciosss
la 16.02.2012, 18:56
foarte frumos

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking