Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

Postat de corina241 in Torturi
16 Oct 2012 | 7632 vizualizari
Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

Bun in plin sezon de toamna;)!!!!!!!

Ingrediente

  • 8-9 mere
  • 4 linguri dulceata de mure
  • 4-5 linguri de zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6-7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Frisca pentru decor

Mod de preparare

Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat(vezi foto 2).

Merele curatate de coaja si scobite in mijloc(vezi foto 3) le vom umple cu dulceata(foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul caramelizat si bagam la cuptor pana ce merele se inmoaie.

Intre timp pregatim balatul:Albusurile mixate cu zaharul pana obtinem bezeaua alba si lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si incorporam in bezeaua alba.Turnam faina si praful de copt la sfarsit.

Compozitia de blat o rasturnam peste merele copate din cuptor si lasam 30 min sau pana trece testul scobitorii.

Cu ajutorul unui platou rotund pus sub forma unui capac peste vasul din cuptor ,rasturnam intregul tort(vezi foto 4).

Decoram cu frisca si dulceata!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

Foi: Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se...

Citeste continuarea

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Postat de comanligia

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Blatul: se incinge cuptorul la 180°c,apoi se ung doua tavi rotunde de 20 cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (daca nu aveti se pot coace pe rand),apoi se amesteca untul cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2012, 13:35
E preferatul meu, doar ca eu pun merele jumatati
la 16.10.2012, 15:00
delicios tort
la 16.10.2012, 15:13
foarte bun
la 16.10.2012, 16:09
delicios
la 16.10.2012, 16:22

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking