Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

Postat de diaconta in Torturi
16 Aug 2010 | 7909 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

De fapt era o prajitura dar eu am facut un tort pentru ca era ziua mamei mele.Mi-a placut tare mult combinatia de blat cicolatos si crema racoroasa de piersici.

Ingrediente

  • 300 gr cocolata cu lapte,eu am folosit cioc.menaj cu lapte
  • 7 oua
  • 250gr zahar
  • 80 gr faina
  • 50 gr unt
  • 500 gr. frisca lichida
  • 1 compot mare piersici
  • 30 gr gelatina
  • vanilie
  • sare
  • frisca si ciocolata pentru decor

 

Mod de preparare

Pentru blat:

Se topesc separat 150 gr ciocolata si 50 gr unt.Se separa ouale.2 galbenusuri se freaca spuma cu 50 gr zahar.4 albusuri se bat si ele spuma,adaugand pe rand 50 gr zahar.

Se amesteca galbenusurile cu albusurile,ciocolata si untul topit.Se adauga un praf de sare.

Se adauga si cele 80 gr faina,amestecand incet.Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda de tort) si se da la cuptorul incalzit pentru cca 15 minute.

Dupa ce s-a racit blatul indepartam hartia de copt.

Intre timp ne ocupam de crema.

Pentru mousse-ul de ciocolata,punem la inmuiat 1o gr gelatina in apa rece pentru 10 minute.

se topeste 150 gr ciocolata cu lapte.3 galbenusuri de freaca cu 75 gr zahar.La fel si un albus tot cu 75 gr. zahar.

Se bat 200 ml frisca lichida si o amestecam cu albusurile si crema de galbenusuri.

Incalzim gelatina pe bain marine si o incorporam in amestec.

La urma adaugam si ciocolata topita.

Se pune blatul pe un platou cu inelul de la forma de copt si punem deasupra mousse-ul de ciocolata.

Dam la frigider pana ne ocupam de mousse-ul de piersici.

Piersicile din compot cu 150 ml suc se fac piure in blender.Se pun la inmuiat 20 gr gelatina si se pune pe bain marine.

Se separa 2 oua,albusurile se bat spuma.

Galbenusurile se pun si ele pe bain marine impreuna cu 3 linguri de compot.Se amesteca pana cand se obtine o crema pufoasa si apoi se lasa la racit.

Se bat 300 ml frisca lichida.

Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu albusurile,apoi incetisor adaugam si piureul de piersici,gelatina incalzita iar la urma frisca batuta.

Se amesteca cate putin in crema ca sa nu se lase piureul de piersici.

Se pune apoi mousse-ul de piersici peste blat si mousse-ul de cioco.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se orneaza dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse de piersici

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de piersici

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2010, 20:59
Am nimerit prima , iau o potrie dubla la cat este de bun
la 16.08.2010, 21:00
Scuze am uitat sa-l trec la favorite si sa dau cele 5 furculite
la 16.08.2010, 21:06
Mersi Buni
la 16.08.2010, 21:15
minunat!!!!.La multi ani mamei!
la 16.08.2010, 21:17
mersi Gabitza

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking