Tort cu mousse de ciocolata si portocala

Postat de timea in Torturi
9 Ian 2014 | 9093 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata si portocala

Un tort ciocolatos cu aroma delicioasa de portocala, o combinatie perfecta az zice eu. Si nu e nici foarte greu de executat. Un tort festiv pentru o zi de nastere sau un eveniment important. Nu am reusit sa fac poze cu sectiunea pentru ca a fost un tort cadou, dar arata foarte bine si trebuie sa ma credeti pe cuvant : ).

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 11 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Pentru insiropat
  • sucul de la 2 portocale (daca sunt mai acrisoare adaugati o lingurita zahar pudra)
  • Mousse de ciocolata
  • 200 gr ciocolata neagra min. 55% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca (Pilos - Lidl)
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Pentru ornat
  • frisca
  • fulgi de ciocolata
  • coaja de la o portocala

Mod de preparare

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).

Scoatem blatul din tava si lasam la racit.

Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Punem la frigider la racit.

Dupa aprox doua ore scoatem din frigider si mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.

Separat mixam cele 300 ml de frisca lichida pana se intareste. Punem deoparte din frisca 2-3 linguri pentru ornat. Adaugam peste frisca crema de ciocolata si mixam pana se omogenizeaza bine.

Asamblare:

Taiem blatul in trei. Asezam prima foaie pe un platou, il insiropam cu suc de portocale si ungem cu o parte din crema. Asezam a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema punand deoparte 4-5 linguri.

Asezam ultima foaie si o isiropam si pe aceasta.

Cu crema ramasa imbracam tortul de jur imprejur si deasupra,cu un strat mai subtire de crema.

Ornam deasupra cu frisca pastrata.

Presaram deasupra fulgi de ciocolata si coaja de portocala.

Ornam si de jur imprejur cu fulgi de ciocolata.

Dam la frigider minim 3 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Blat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2014, 21:03
tu nu ai auzit ca eu de astazi sunt la cura)
la 09.01.2014, 21:04
WOW !!! Da uite ca eu nu te cred pe cuvant si deci trebuie sa imi faci mie un cadou ca acesta sa vad de e asa cum zici
la 09.01.2014, 21:04
ce tort frumos,numai bun de cura
la 09.01.2014, 21:04
Pfffffffffffffff!
la 09.01.2014, 21:05
Sunt sigura ca trebuie sa fie ultra-mega delicios.

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking