Tort cu nuca

Postat de AlexandraOrdean in Torturi
19 Noi 2013 | 3865 vizualizari
Tort cu nuca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema pt prajituri Dr Oetker cu aroma de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 gr nuca taiata marunt (eu am facut-o cu robotul de bucatarie)
  • 4-5 linguri zahar praf
  • Pentru sirop:
  • 750 ml apa
  • 2 esente de rom
  • 100 ml visinata
  • 2-3 linguri de zahar
  • Pentru decor:
  • 75 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar praf

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt. Cand spuma este tare se adauga galbenusurile, faina si nuca treptat, amestecandu-se usor de sus in jos. Se pune intr-o forma de copt tapetata cu putin unt si faina, dupa care se da la foc pt 25-30 minute

Crema:

Intr-un bol se pune laptele rece de la frigider, se adauga praful pentru crema, 4-5 linguri de zahar pudra si se mixeaza pentru 3 minute conform instructiunilor de pe plic. Cand s-a intarit se adauga nuca si se amesteca usor de sus in jos pana la omogenizare

Siropul:

Intr-un vas mai inalt se pune apa, esenta de rom, zaharul si visinata si se amesteca pana la omogenizare (pana se topeste zaharul)

Crema pt decor:

Se amesteca untul moale cu cacaua si zaharul pudra pana la formarea unei creme omogene 

Asamblare:

Blatul se taie in doua parti egale. Se insiropeaza partea de jos, se adauga crema cu nuca, se pune si cel de al doilea blat, se insiropeza si se pune restul cremei. Se decoreaza dupa placul fiecaruia

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2013, 09:41
vreau si eu
la 19.11.2013, 09:43
Cu mare drag
la 19.11.2013, 10:12
la 19.11.2013, 10:41
delicios tort
la 19.11.2013, 10:45
bun bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking