Tort cu nuca si bezea

Postat de Sim0naWorld in Torturi
2 Dec 2012 | 11884 vizualizari
Tort cu nuca si bezea

Ingrediente

Blat: x3

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonate stins in otet

Crema x2:

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 200 g unt

Glazura:

  • 8 albusuri
  • 500 g zahar

Mod de preparare

Pentru blat am procedat asa:

Ouale se separa, iar albusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana se intareste. Folosind o spatula si amestecand de jos in sus, am inglobat putin cate putin galbenusurile peste care am adaugat bicarbonatul stins. Am pus apoi pe rand, cele 4 linguri de nuca si faina. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 35 cm, unsa in prealabil, am turnat compozitia, apoi am dat la cuptorul preincalzit ptr 20 minute, sau pana trece testul. Am trecut la pregatirea cremei:
Intr-un vas care merge pe foc, am frecat galbenusurile cu zaharul, adaugand apoi cacaoa. Am dat la foc mic, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat  crema sa se raceasca. Untul l-am mixat bin, apoi am daugat treptat din crema, pana am inglobat-o toata. Glazura: Albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar se bat cu telul pe flacara mica (sau pe baie de abur) continuu pana ce acesta creste. Separat se topeste restul de zahar, fara a-l arde, si cand albusurile sunt batute spuma, se adauga in fir subtire zaharul ars, batand bine-bine pentru a omogeniza. Se intinde deasupra, racindu-se se manevreaza mai greu.

La Multi Ani, romani!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Postat de katty

Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta...

Citeste continuarea

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Postat de RuxyRux

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

 Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2012, 21:47
Parca ziceai ca ai fost cuminte?
super delicios tort
la 02.12.2012, 21:48
sa ma mai uit sa vad ce zice cantarul? )
Simona
la 02.12.2012, 21:48
mmm ce bn arata
la 02.12.2012, 21:48
Mult imi place...iar combinatia...mmmm...deliciu total!
la 02.12.2012, 21:50
tare mult imi plac torturile cu nuca

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking