Tort cu nuca si ciocolata

Postat de Maria68 in Torturi
25 Feb 2012 | 8763 vizualizari
Tort cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 100g unt
  • 150g faina
  • 120g zahar
  • 1 praf de copt,
  • un pic de scortisoara
  • 50g cacao
  • 50g nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 200g unt
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 200g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 100g ciocolata amaruie
  • 100 nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 50 margarina Unirea pentru creme
  • 100g ciocolata amaruie
  • 50ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat: Batem ouale foarte bine cu un praf de sare, cu zaharul tos si cu scortisoara, pana isi dubleaza volumul. Adaugam cate o lingura de unt topita, mai batem 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului adaugam  treptat faina amestecata cu praful de copt, praful de cacao, si nuca macinata. Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt (cu aceasta ocazie am inaugurat tava cumparata ieri de la LDL)  si dam la cuptor la foc mediu timp de 30 minute. Lasam blatul la racit apoi il taiem in 2 parti egale.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul in baine marie si cand incepe sa se ingroasa adaugam si ciocolata rupta bucatele, nuca macinata si untul. Amestecam pana se topesc si compozitia se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Pentru glazura topim ciocolta la foc mic impreuna cu frisca si margarina.Lasam sa fiarba, dupa care o dam la o parte si o omogenizam. Se lasa la racit.

Asezam o foaie de blat pe un platou apoi crema,a doua foaie de blat, peste ultimul blat turnam glazura de ciocolata si dam la rece pana se intareste, dupa care ornam

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2012, 12:58
tare bun tortul tau
la 25.02.2012, 13:05
super!
la 25.02.2012, 13:14
super tortul
la 25.02.2012, 13:17
la 25.02.2012, 13:20
aoleooooo cum poate arata!!!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking