Tort cu piersici si piscoturi

Postat de postavaru in Torturi
27 Oct 2011 | 15912 vizualizari
Tort cu piersici si piscoturi

Toamna incep aniversarile la noi in familie si tin pana in mai :). Acest tort a fost un cadou surpriza si din pacate nu am fotografie cu sectiunea. Va pot spune ca nu a ramas nimic din el :)).

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1 vanilie
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • Crema:
  • 2 borcane cu compot de piersici
  • 200 g piscoturi
  • 9 foi de gelatina
  • 500 g iaurt
  • 400 g frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Jeleu:
  • 4 jumatati de pirsica din compot
  • 2 plicuri tort-gelee transparent
  • Pentru ornat:
  • cateva feliute de piersica
  • 200 g frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana luceste ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si mixam dupa fiecare.

Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste spuma. Amestecam usor, de jos in sus pana se incorporeaza toata faina.Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt, si nivelam. Dam la cuptor, la foc potrivit 15-20 de minute (pana trece testul scobitorii). Scoatem blatul pe un gratar si il lasam la racit.

Scurgem piersicile, fara a arunca siropul. Pastram 4 jumatati de piersica pentru jeleu. 1/3 din piersicile ramase le taiem felii iar restul cubulete mici.

Dupa ce s-a racit blatul il asezam pe un platou si punem in jurul lui un inel de tort.Taiem piscoturile la un capat. Incercati sa le taiati de aceiasi lungime (~7 cm). Partea taiata nu o aruncam!

Asezam piscoturile in picioare pe interiorul inelului de tort, cat mai aproape unul de celalalt. Asezam feliile de piersici pe blat.

Urmeaza apoi sa facem crema. Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Mixam iaurtul cu zaharul si vanilia. Scurgem gelatina de apa si o punem la dizolvat pe foc foarte mic. Amestecam gelatina dizolvata cu 2-3 linguri de iaurt iar apoi o incrporam in restul de iaurt cu zahar. Mixam bine smantana pentru frisca si o amestecam cu iaurtul. Intindem o treime din crema peste piersici. Restul de crema o impartim in jumatate. In una din jumatati amestecam piersicile taiate bucatele si o intindem pe tort.

Acum a sosit si randul capetelor de piscoturi pe care nu le-ati aruncat. Le zdrobim bine cu sucitorul iar firimiturile rezulate le presaram pe tort.

Acoperim apoi cu restul de crema si dam la frigider pentru cel putin 4 ore. Dupa ce s-a intarit crema ne ocupam de jeleu.

Cele 4 jumatati de piersica le pasam in plender. Peste acest piure adaugam siropul in care au stat piersicile (completam pana la 500 g). Amestecam continutul plicurilor de tort-gelee cu zaharul iar apoi adaugam piureul de fructe. Punem pe foc si lasam sa fiarba 1 minut. Dam deoparte si il intindem cald peste tort incepand din mijloc.

Dam apoi tortul la frigider pentru inca o ora.

Pentru ornat am batut bine frisca cu 3 linguri de zahar pudra. Desfacem inelul de tort si ornam dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort cu iaurt si fructe, fara coacere

Postat de mirela0911

Tort cu iaurt si fructe, fara coacere

Se prepara mai intai crema. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Smantana pentru frisca se mixeaza separat cu 1 lg zahar pudra vanilta apoi se amesteca cu iaurtul. Fructele se...

Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400

Postat de eumimi

Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400

Punem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine. Tapetam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2011, 23:40
La multi ani sarbatoritului! Fain tort!
la 27.10.2011, 23:43
Arata splendid...si La multi Ani Ancuta draga pentru sarbatorit!
la 27.10.2011, 23:44
Miha, Ruxy va multumesc mult dragelor (si in numele sarbatoritului)
la 27.10.2011, 23:47
Cu drag...imi plac foarte tare piersicile din compot o combinatie tare reusita
la 28.10.2011, 00:03
Super tortul si gustul piersicilor ii da o savoareee

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking