Ingrediente
- Pentru blat
- 300 g piscoturi de sampanie
- compot de piersici
- Crema 1
- 500 g fructe de padure congelate
- 300 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 450 g iaurt
- 3 plicuri gelatina
- 2 esente vanilie
- 2 plicuri zahar vanilat
- Crema 2
- 1 budinca vanilie
- 700 ml lapte
- 1 plic frisca
- 1 plic gelatina
- 2 plicuri zahar vanilat
- Pentru decor
- razatura de cocos verde
- razatura de cocos alba
Mod de preparare
Am pus intr-o tava de cuptor cu pereti inalti folie de plastic, am pus prima crema facuta exact dupa reteta Ancai la tortul diplomat cu fructe de padure.
Pentru crema a doua am preparat budinca, frisca si gelatina urmand instructiunile de pe fiecare pachet, am pus zahar vanilat in budinca, iar cand aceasta s-a racorit, am amestecat-o cu gelatina, apoi am adaugat amestecad usor, si frisca. Am adaugat-o lingura cu lingura peste prima crema, pentru a nu se amesteca straturile. Am insiropat piscoturile in zeama de compot si le-am asezat unul langa altul, peste a doua crema. Am acoperit cu folie si am pus tava in congelator o ora, apoi am mutat-o in frigider pana a doua zi. Pentru a putea avea linii drepte pe terenul de tenis, am facut fasii inguste din folie de aluminiu si am facut liniile de pe teren. Am pus cocosul verde, apoi am dezlipit benzile de folie si cu coada unei furculite am pus cocos alb pe liniile terenului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort teren de tenis" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|