Tort cu portocale

Postat de ianculubita in Torturi
5 Mai 2011 | 6491 vizualizari
Tort cu portocale

Ingrediente

  • 4portocale
  • 6oog faina
  • 600g zahar
  • 100ml ulei
  • 6oua
  • 2plicuri praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1plic praf de frisca
  • zeama de compot pentru insiropat

Mod de preparare

2 portocale, spalate,taiate in bucati mai mici, fara samburi, se pun in blender si se proceseaza pana devine o pasta; se adauga galbenusurile, zaharul si ulei; intr-un castron in care este faina amestecata cu praful de copt, se rastoarna portocala, esenta de vanilie, albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o spatula;

in forma de tort mai mare, unsa cu unt si tapetata cu faina, se rastoarna compozitia si se da la cuptor 30-40min;

intre timp,praful de frisca se pregateste conform instructiunilor de pe plic;dupa ce blatul este copt si racit,se taie in 3foi,se insiropeaza,se pune frisca intre ele si cubulete de portocala,si se imbraca tot cu frisca;deasupra se orneaza cu felii de portocala;va asigur ca este foarte delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2011, 21:44
ce frumos l-ai decorat
la 05.05.2011, 21:47
la 05.05.2011, 21:56
super arata
la 05.05.2011, 22:02
la 05.05.2011, 22:35
o minune racoritoare

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking