Tort cu portocale si cirese amare

Postat de Monica1997 in Torturi
3 Aug 2012 | 2859 vizualizari
Tort cu portocale si cirese amare

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 linguri de apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 1 cana smantana
  • 1 pachet intaritor de frisca
  • 1 pachet zahar vaninilat
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie/portocala
  • fructe dupa preferinta(banane,portocale,miez de nuca,cirese,visini)

Mod de preparare

Se separa ouale.Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma.Se adauga apoi zaharul ,galbenusurile,uleiul,faina.Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-se bate smantana cu jumatate de cana zahar pudra,se adauga intaritorul de frisca.

SIROP-se arde jumatate cana zahar,apoi se adauga apa calda se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in trei felii.Punem o felie,o insiropam,apoi adaugam frisca si dupa preferinta miez de nuca,portocala sau cirese amare si tot asa pana la ultima felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale si cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

Postat de mirela0911

Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste spuma. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine

Postat de merisor67

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine

Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2012, 09:12
Tortuletul era pentru ziua ta, observ. La multi ani !
la 04.08.2012, 09:14
La multi ani!
la 04.08.2012, 09:15
La multi ani!
la 04.08.2012, 10:39
la multi ani
la 04.08.2012, 15:18
La multi ani!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking