Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Postat de Sidy in Torturi
28 Aug 2011 | 4475 vizualizari
Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Acesta este blatul de tort pe care il fac eu de mult timp si cu siguranta nu da gres.... Umplutura este la alegere....dar cum noi preferam cremele fara unt dar cu multe fructe, am facut acest tort coktail..

Ingrediente

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa (apa de trandafiri)
  • 1 praf copt

Umplutura:

  • 1 plic budinca punch
  • 1 plic crema vanilie
  • 600 g coktail de fructe
  • 900 ml lapte
  • 2 plicuri piscoturi
  • frisca(optional)

Mod de preparare

Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri.
Mixam bine galbenusurile cu apa si zaharul pina se albeste compozitia.
Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare.
La galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt , putin cate putin pina o incorporam pe toata.
Adaugam 1/2 din albusurile spuma, omogenizam cu grija, apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rasturnam compozitia blatului si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se coace, aproximativ 30 minute.
Intre timp preparam budinca de punch si crema de vanilie.
Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua.
Partea de jos o asezam pe platoul de servit si o insiropam bine de tot cu sucul din coktailul de fructe.
Adaugam apoi budinca de punch si fructele.Asezam deasupra a doua parte a blatului asezata cu taietura in sus; o insiropam bine si pe aceasta si apoi imbracam tortul cu crema de vanulie deasupra si lateral.
Piscoturile vor fi taiate in cazul in care sunt mai inalte decat inaltimea tortului si le lipim de marginea tortului cu ajutorul cremei de vanilie.
Ornam tortul dupa preferinta si il servim optional cu frisca.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de ciocolata Tuxedo

Postat de gabrielacuisine

Desert tort de ciocolata Tuxedo

Blat : Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice

Postat de RODIMUR

Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice

Mai întâi se pregătesc stafidele. Se opăresc timp de 1 minut în apă clocotită și apoi se pun la înmuiat în siropul pregătit din: rom, esență de rom și sirop...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2011, 15:19
LA MULTI ANI , Sidy ... ptr cei 30
la 28.08.2011, 15:25
bun bun vin si eu la o feliuta dar sa fie una mareee.La multi ani!
la 28.08.2011, 15:29
hop si eu o felie mare va rog
la 28.08.2011, 15:44
si eu vreau o felie ca tare bine arata
la 28.08.2011, 16:04
arata splendid

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking